Kiksevi odbrane za poraz Partizana!

Loša, bleda i bezidejna partija odvela je fudbalere Partizana u poraz sa 2:0 (1:0) na gostovanju Asterasu u drugom kolu C grupe Lige Evrope.

Fudbal 02.10.2014 | 23:15
Kiksevi odbrane za poraz Partizana!

Fudbaleri Partizana doživeli su prvi poraz posle 19 odigranih utakmica u svim takmičenjima, računajući i finiš prošle sezone.

Crno-beli nisu bili na nivou potrebnom za igranje u drugom po jačini evropskom takmičenju, pa se iz Tripolija vraćaju praznih šaka, najviše zahvaljujući kiksevima u odbrani.

Iako su na startu Lige Evrope pokazali da mogu da se nose sa Totenhemom (0:0 u Humskoj), protiv Asterasa u prvom poluvremenu nisu imali šut u okvir gola i tek jedan pored stative, a ni u nastavku nisu bitnije popravili igru, pa puleni Marka Nikolića nisu mogli ni da se nadaju povoljnijem ishodu.

Trener Partizana je već u 15. minutu na zagrevanje poslao rezerviste Petrovića, Fofanu i Markovića, a sedam minuta kasnije srpski viceprvak je kapitulirao. Praktično ni iz čega je grčki tim stigao do vođstva, a krivicu podjednako snose i golman Lukač i odbrana.

Maca je petom asistirao Useru, on je sa ivice kaznenog prostora šutirao po sredini, Lukač je samo kratko odbio loptu pravo do Španca koji je prilično lako pored Volkova zatresao mrežu za 1:0, dok su Ćirković i Stanković nepomično stajali.

Već u 25. minutu se golman crno-belih donekle iskupio, pošto je neverovatan kiks napravio Vulićević, promašio je celu loptu i omogućio Maci da izađe sam ispred Lukača koji je odbranio udarac u njegov donji desni ugao iz izgledne šanse.

Do kraja prvog poluvremena viđena je uspavanka, a onda su fudbaleri Asterasa krenuli sa napadima na početku drugog i udvostručili prednost. Lukač je imao pune ruke posla i najpre je zaustavio šut Pare sa distance, a onda je dugo vladala konfuzija u njegovom kaznenom prostoru, što je bio uvod u drugi pogodak.

Još jedna očajna intervencija kompletne odbrane Partizana skupo je plaćena - Ljui je centrirao sa desne strane, defanzivci crno-belih su samo posmatrali loptu koja je prošla kroz peterac do druge stative gde je bio Para i poslao je u mrežu za konačnih 2:0.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Branko !!!

03.10.2014 01:34

Eeeeee, da su kiksevi bilo bi dobro !!! Ono je bila očajna igra ,preciznije skandalozna !!

ODGOVORITE