Локалне заједнице неће бирати директоре домова здравља

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић поручио је данас у Карановцу, у општини Петрово, да ће пракса да директоре домова здравља бирају локалне заједнице морати да буде прекинута, без обзира ко ће бити на власти, те да ће руководиоце здравствених, али и других установа, бирати они који их финансирају.

Република Српска 02.10.2014 | 18:52
Локалне заједнице неће бирати директоре домова здравља

Богданић је рекао да има сазнања да је у олујном невремену праћеним градом, 23. августа, оштећен кров на Дому здравља "Озрен" у Петрову, али да руководство ове јавне здравствене установе о томе није обавијестило ресорно министарство, изразивши жаљење што се поједини директори не односе домаћински према имовини којом газдују.

Богданић је посјетио радилиште амбуланте породичне медицине у Карановцу, у чију је изградњу инвестирано 128.000 КМ.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Карановац Зоран Гиндер изјавио је Срни да је ова амбуланта требало да буде изграђена прије двије године, али да је "захваљујући неажурности општинског руководства тај пројекат `мировао` двије године".

"Захваљујући Влади Републике Српске и министру Богданићу амбуланта се ипак, иако са двије године закашњења, коначно гради", рекао је Гиндер.

Директор "Озрен-пројекта" Јесенко Стјепановић рекао је да је рок завршетка радова 1. децембар, али да се нада да ће амбуланта бити завршена прије рока.

У Петрову је у току и реконструкције централне зграде локалног Дома здравља у вриједности од 179.600 КМ.

Министарство здравља и социјалне заштите Српске средства је обезбиједило кроз пројекат "Јачање здравственог сектора", односно из кредита Свјетске банке и Банке Савјета Европе, а у финансирању пројеката учествовала је и општина Петрово.


Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Лам

02.10.2014 18:02

Опет ова пихтија паметује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расо

02.10.2014 18:49

Цекали се избори

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

02.10.2014 19:00

Да да даце Бог па нецес ни ти лопузо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Илић

02.10.2014 21:10

Богданићу смраде, већа си гњида и од самог Милорада Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босс

02.10.2014 21:48

Максимовица за Министра здравља, једини заслузује то мјесто, једини је то показао И нема право нико то да оспорава. Свака цаст И само напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

03.10.2014 02:00

СВА СРЕЦА ПА ГА НИ ДОДИК ОЦИМА ГЛЕДАТИ ВИШЕ НЕ МОЗЕ...НЕЦЕ ОН ВИСЕ БИТИ МИНИСТАР НИ КАДА БИ СЕ ДЕСИЛО ЦУДО ИЛИ КРАЂА ГЛАСОВА ПА ПОБЈЕДИО СНСД... У СУПРОТНОМ АКО СЕ НЕ ДЕСИ ЦУДО НЕГО РЕАЛНОСТ ПА ПОБЈЕДИ ОПОЗИЦИЈА, МОРАЦЕ ЈАДНИК ДА ТРАЗИ ДОБРОГ КРИВИЦАРА АДВОКАТА, ДА ГА СПАСАВА ОД ОНОГ УГОВОРА СТО ГА ОН ЈАДАН ПОТПИСА ПРЕКЈУЧЕ... ВРЛО ОГРАНИЦЕНА ОСОБА И ВЕЛИКА "МАХАЛУСА"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни гавран

03.10.2014 08:04

Некад је била актуелна прича у којој баба на питање жандара има ли у селу лопова, одговара да нема јер "оно што је било отишло у жандаре". Сад би на слично питање о љекарима могла одговорити "нема синко ође љекара, све отишло у политику"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

03.10.2014 14:16

Па да, проблем је што локалне заједнице бирају директоре Домова здравља и што они послују позитивно, што Богданић ( Шкрбић ) не може и ту да украде који милион. Сви видимо да Домови здравља у Бијељини, Градишци и сл.одлично послују јер ту нису директори из СНСДа. Јао Богданићу, као што неко написа и Мили си досадио.

ОДГОВОРИТЕ