Lokalne zajednice neće birati direktore domova zdravlja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić poručio je danas u Karanovcu, u opštini Petrovo, da će praksa da direktore domova zdravlja biraju lokalne zajednice morati da bude prekinuta, bez obzira ko će biti na vlasti, te da će rukovodioce zdravstvenih, ali i drugih ustanova, birati oni koji ih finansiraju.

Republika Srpska 02.10.2014 | 18:52
Lokalne zajednice neće birati direktore domova zdravlja

Bogdanić je rekao da ima saznanja da je u olujnom nevremenu praćenim gradom, 23. avgusta, oštećen krov na Domu zdravlja "Ozren" u Petrovu, ali da rukovodstvo ove javne zdravstvene ustanove o tome nije obavijestilo resorno ministarstvo, izrazivši žaljenje što se pojedini direktori ne odnose domaćinski prema imovini kojom gazduju.

Bogdanić je posjetio radilište ambulante porodične medicine u Karanovcu, u čiju je izgradnju investirano 128.000 KM.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Karanovac Zoran Ginder izjavio je Srni da je ova ambulanta trebalo da bude izgrađena prije dvije godine, ali da je "zahvaljujući neažurnosti opštinskog rukovodstva taj projekat `mirovao` dvije godine".

"Zahvaljujući Vladi Republike Srpske i ministru Bogdaniću ambulanta se ipak, iako sa dvije godine zakašnjenja, konačno gradi", rekao je Ginder.

Direktor "Ozren-projekta" Jesenko Stjepanović rekao je da je rok završetka radova 1. decembar, ali da se nada da će ambulanta biti završena prije roka.

U Petrovu je u toku i rekonstrukcije centralne zgrade lokalnog Doma zdravlja u vrijednosti od 179.600 KM.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske sredstva je obezbijedilo kroz projekat "Jačanje zdravstvenog sektora", odnosno iz kredita Svjetske banke i Banke Savjeta Evrope, a u finansiranju projekata učestvovala je i opština Petrovo.


Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Lam

02.10.2014 18:02

Opet ova pihtija pametuje

ODGOVORITE
Name

Raso

02.10.2014 18:49

Cekali se izbori

ODGOVORITE
Name

Vasilije

02.10.2014 19:00

Da da dace Bog pa neces ni ti lopuzo.

ODGOVORITE
Name

Saša Ilić

02.10.2014 21:10

Bogdaniću smrade, veća si gnjida i od samog Milorada Dodika.

ODGOVORITE
Name

boss

02.10.2014 21:48

Maksimovica za Ministra zdravlja, jedini zasluzuje to mjesto, jedini je to pokazao I nema pravo niko to da osporava. Svaka cast I samo naprijed

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

03.10.2014 02:00

SVA SRECA PA GA NI DODIK OCIMA GLEDATI VIŠE NE MOZE...NECE ON VISE BITI MINISTAR NI KADA BI SE DESILO CUDO ILI KRAĐA GLASOVA PA POBJEDIO SNSD... U SUPROTNOM AKO SE NE DESI CUDO NEGO REALNOST PA POBJEDI OPOZICIJA, MORACE JADNIK DA TRAZI DOBROG KRIVICARA ADVOKATA, DA GA SPASAVA OD ONOG UGOVORA STO GA ON JADAN POTPISA PREKJUČE... VRLO OGRANICENA OSOBA I VELIKA "MAHALUSA"...

ODGOVORITE
Name

Crni gavran

03.10.2014 08:04

Nekad je bila aktuelna priča u kojoj baba na pitanje žandara ima li u selu lopova, odgovara da nema jer "ono što je bilo otišlo u žandare". Sad bi na slično pitanje o ljekarima mogla odgovoriti "nema sinko ođe ljekara, sve otišlo u politiku"

ODGOVORITE
Name

Mia

03.10.2014 14:16

Pa da, problem je što lokalne zajednice biraju direktore Domova zdravlja i što oni posluju pozitivno, što Bogdanić ( Škrbić ) ne može i tu da ukrade koji milion. Svi vidimo da Domovi zdravlja u Bijeljini, Gradišci i sl.odlično posluju jer tu nisu direktori iz SNSDa. Jao Bogdaniću, kao što neko napisa i Mili si dosadio.

ODGOVORITE