Изјава Соренсена нетачно пренесена

Делегација ЕУ у БиХ демантовала је да је специјални представник ЕУ у БиХ Петер Соренсен данас рекао да ниједна конвертибилна марка са Донаторске конференције у Бриселу није уплаћена на рачун институција БиХ, као и да није било злоупотреба, нити крпљења "буџетских рупа" из ових донаторских средстава.

Босна и Херцеговина 02.10.2014 | 18:07
Изјава Соренсена нетачно пренесена

Делегација ЕУ је реаговала на данашње саопштење Министарства иностраних послова БиХ у вези са састанком о спољнополитичким питањима, одржаним са амбасадорима држава-чланица ЕУ, у којем се наводи да је Соренсен на састанку то рекао.

Из Делегације ЕУ истичу да је нетачно представљен разговор и да Соренсен није дао изјаву која му је приписана.

Током разговора о донаторским средствима за опоравак од поплава, које је започео министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија, Соренсен је, уствари, рекао да је схватио да су средства која су обећали Међународни монетарни фонд и Свјетска банка пребачена у БиХ и да су остали билатерални донатори спремни да пребаце средства кад власти БиХ дефинишу релевантне критеријуме за њихову алокацију.

"Упркос томе што је Европска комисија, заједно са Француском и Словенијом, организовала Донаторску конференцију, за координацију донаторских фондова јасно су надлежне власти БиХ", наводи се у саопштењу Делегације ЕУ.


Коментари / 0

Оставите коментар