Izjava Sorensena netačno prenesena

Delegacija EU u BiH demantovala je da je specijalni predstavnik EU u BiH Peter Sorensen danas rekao da nijedna konvertibilna marka sa Donatorske konferencije u Briselu nije uplaćena na račun institucija BiH, kao i da nije bilo zloupotreba, niti krpljenja "budžetskih rupa" iz ovih donatorskih sredstava.

Bosna i Hercegovina 02.10.2014 | 18:07
Izjava Sorensena netačno prenesena

Delegacija EU je reagovala na današnje saopštenje Ministarstva inostranih poslova BiH u vezi sa sastankom o spoljnopolitičkim pitanjima, održanim sa ambasadorima država-članica EU, u kojem se navodi da je Sorensen na sastanku to rekao.

Iz Delegacije EU ističu da je netačno predstavljen razgovor i da Sorensen nije dao izjavu koja mu je pripisana.

Tokom razgovora o donatorskim sredstvima za oporavak od poplava, koje je započeo ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija, Sorensen je, ustvari, rekao da je shvatio da su sredstva koja su obećali Međunarodni monetarni fond i Svjetska banka prebačena u BiH i da su ostali bilateralni donatori spremni da prebace sredstva kad vlasti BiH definišu relevantne kriterijume za njihovu alokaciju.

"Uprkos tome što je Evropska komisija, zajedno sa Francuskom i Slovenijom, organizovala Donatorsku konferenciju, za koordinaciju donatorskih fondova jasno su nadležne vlasti BiH", navodi se u saopštenju Delegacije EU.


Komentari / 0

Ostavite komentar