Албанци одбили ФСС - стижу им и навијачи!

Фудбалски савез Албаније није се сложио са предлогом српске "куће фудбала" да се утакмице две репрезентације у квалификацијама за Европско првенство играју без присуства гостујућих навијача.

Фудбал 02.10.2014 | 20:30
Албанци одбили ФСС - стижу им и навијачи!

Фудбалски савез Србије (ФСС) саопштио је да је национални савез Албаније одбио предлог да се утакмице те две земље у квалификацијама за Европско првенство 2016. године одиграју без присуства гостујућих навијача.

Фудбалски савез Србије предложио је том националном савезу да се мечеви квалификација за ЕУРО 2016 играју без присуства гостујућих навијача, као што је био случај са Хрватима током квалификационог циклуса за Мундијал 2014. у Бразилу.

Одлуком о довођењу навијача у Београд на утакмицу Србија - Албанија, ФС Албаније преузима и комплетну одговорност за понашање својих навијача.

"ФСС жели да покаже добру вољу и спремност у циљу најбоље могуће организације предстојеће утакмице. Наша организација ће обезбедити предвиђени контингент улазница и ставиће га на располагање навијачима Албаније. Самим тим, истоветан принцип важиће и приликом гостовања наше репрезентације у Албанији, 8. октобра 2015. године", наводи се на сајту ФСС.

Челници ФС Србије уверени су да ће предстојећа утакмица против Албаније протећи на најбољи могући начин.

"Гостима из Албаније желимо добродошлицу у нашу земљу и апелујемо на све навијаче Србије да спортским навијањем, у духу фер-плеја, још једном се представимо у најлепшем светлу и заједнички помогнемо репрезентативцима на путу остварења значајне победе", поручили су из ФСС.

Зоран Лаковић, генерални секретар ФСС, раније је поручио да ће наш савез, уколико уследи негативан одговор из Тиране, морати да појача све аспекте организације утакмице, додели Албанцима пет одсто карата, колико им следује, док ће сваки гостујући навијач бити на посебној провери.

"У случају да не прихвате предлог да се игра без гостујућих навијача, бићемо немоћни да учинимо било шта, мораћемо да доделимо Албанцима пет одсто улазница и разрађујемо план. Тражићемо податке о сваком навијачу који буде долазио", рекао је први оперативац ФСС.

Други меч у Тирани на програму је 8. октобра следеће године.

Коментари / 0

Оставите коментар