Albanci odbili FSS - stižu im i navijači!

Fudbalski savez Albanije nije se složio sa predlogom srpske "kuće fudbala" da se utakmice dve reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igraju bez prisustva gostujućih navijača.

Fudbal 02.10.2014 | 20:30
Albanci odbili FSS - stižu im i navijači!

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da je nacionalni savez Albanije odbio predlog da se utakmice te dve zemlje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine odigraju bez prisustva gostujućih navijača.

Fudbalski savez Srbije predložio je tom nacionalnom savezu da se mečevi kvalifikacija za EURO 2016 igraju bez prisustva gostujućih navijača, kao što je bio slučaj sa Hrvatima tokom kvalifikacionog ciklusa za Mundijal 2014. u Brazilu.

Odlukom o dovođenju navijača u Beograd na utakmicu Srbija - Albanija, FS Albanije preuzima i kompletnu odgovornost za ponašanje svojih navijača.

"FSS želi da pokaže dobru volju i spremnost u cilju najbolje moguće organizacije predstojeće utakmice. Naša organizacija će obezbediti predviđeni kontingent ulaznica i staviće ga na raspolaganje navijačima Albanije. Samim tim, istovetan princip važiće i prilikom gostovanja naše reprezentacije u Albaniji, 8. oktobra 2015. godine", navodi se na sajtu FSS.

Čelnici FS Srbije uvereni su da će predstojeća utakmica protiv Albanije proteći na najbolji mogući način.

"Gostima iz Albanije želimo dobrodošlicu u našu zemlju i apelujemo na sve navijače Srbije da sportskim navijanjem, u duhu fer-pleja, još jednom se predstavimo u najlepšem svetlu i zajednički pomognemo reprezentativcima na putu ostvarenja značajne pobede", poručili su iz FSS.

Zoran Laković, generalni sekretar FSS, ranije je poručio da će naš savez, ukoliko usledi negativan odgovor iz Tirane, morati da pojača sve aspekte organizacije utakmice, dodeli Albancima pet odsto karata, koliko im sleduje, dok će svaki gostujući navijač biti na posebnoj proveri.

"U slučaju da ne prihvate predlog da se igra bez gostujućih navijača, bićemo nemoćni da učinimo bilo šta, moraćemo da dodelimo Albancima pet odsto ulaznica i razrađujemo plan. Tražićemo podatke o svakom navijaču koji bude dolazio", rekao je prvi operativac FSS.

Drugi meč u Tirani na programu je 8. oktobra sledeće godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar