ФСС: Терзић суспендован; Терза: Не тиче ме се!

Фудбалски савез Србије забранио је вршиоцу дужности генералног секретара Црвене звезде да ради у клубу и Заједници клубова Суперлиге у наредних шест месеци! Одговорио је да га не дотиче казна.

Фудбал 02.10.2014 | 20:00
ФСС: Терзић суспендован; Терза: Не тиче ме се!

Као што је и било наговештено, Фудбалски савез Србије (ФСС) оштро је казнио Звездана Терзића!

Функционер српског шампиона неће моћи да ради у клубу ни у Заједници клубова Суперлиге у наредних шест месеци! Разлог за такву одлуку је његов упад у судијску свлачионицу на стадиону Напретка после ремија црвено-белих и Крушевљана 0:0:

Терзић је викао на судије и бацио флашу киселе воде на под, што је надлежнима открио и делегат у достављеном извештају, које је такође представљено у званичном саопштењу.

"Овом приликом донесена је одлука о кажњавању Звездана Терзића, вршиоца дужности генералног секретара ФК Црвена звезда, и изречена му је дисциплинска мера забране вршења функција у ФК Црвена звезда и у Заједници клубова Јелен Супер лиге у трајању од шест месеци. Одлука је донесена на основу Терзићевог неовлашћеног уласка у рестриктивни простор и у судијску свлачионицу по завршетку утакмице 5. кола Јелен Супер лиге између Напретка и Црвене звезде (0:0), одигране 13. септембра 2014. године", поручено је из Савеза.

Незадовољан радом главног арбитра (такође суспендованог) Дејана Сантрача, клуб из Љутице Богдана покренуо је после утакмице у Крушевцу и још једну иницијативу за смену Томислава Караџића.

Одлука о суспензији Терзића изречена је на основу извештаја делегата утакмице, Драгана Денчића.

Извештај делегата Драгана Денчића:

"По завршетку утакмице, док сам у судијској свлачионици са главним судијом сравњивао податке, у свлачионицу је провалио вршилац дужности генералног секретара Црвене звезде Звездан Терзић и вербално напао судију Сантрача... Затим је са стола узео флашу киселе воде (1,5 литара) и бесно је треснуо о под. Након интервенције редарске службе напустио је свлачионицу"

Чланови Дисциплинске комисије ФСС су од делегата Денчића затражили Допунски извештај, у којем је он навео:

"У Записнику и Извештају са првенствене фудбалске утакмице Супер лиге Србије Напредак - Црвена звезда, описивајући улазак Звездана Терзића у судијску свлачионицу после завршетка утакмице, користио сам израз "провалио". Овај израз сам користио у смислу "насилно отворити", а не као кривично-правни термин из члана 204 КЗ.

Како сам и описао у Извештају, био сам у судијској свлачионици леђима окренут улазним вратима. Врата нису била закључана, а отворена су уз тресак, што ми је указало на то да Терзић није користио кваку како би ушао у свлачионицу. Да ли их је отворио ногом, шаком... у њих, то не могу да тврдим, али стојим иза тога да није мирно, пристојно, отварајући кваком врата, ушао у судијску свлачионицу. Такође, овом приликом хоћу да нагласим да је Терзић био изненађен мојим присуством и да је то, по мом запажању, доста спустило тензију, а остало се десило како сам описао у Извештају".

Звездан Терзић има право жалбе на донесену одлуку и може је упутити Комисији за жалбе ФСС у року од осам дана од дана пријема писаног отправка одлуке.

Такође, на данашњој седници ФК Напредак је изречена новчана казна у износу од 100.000 динара, а због чињенице да редарска служба није спречила Звездана Терзића да уђе у рестриктивни простор и судијску свлачионицу, као и због уношења пиротехничких средстава на трибине стадиона и њиховог активирања током утакмице од стране навијача Напретка и Црвене звезде".

Реагујући на суспензију, Терзић је поручио за МОНДО:
"Не дотичу ме одлуке Караџићевих органа!!! Нормално да ћу наставити да долазим на посао!"

Коментари / 0

Оставите коментар