FSS: Terzić suspendovan; Terza: Ne tiče me se!

Fudbalski savez Srbije zabranio je vršiocu dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde da radi u klubu i Zajednici klubova Superlige u narednih šest meseci! Odgovorio je da ga ne dotiče kazna.

Fudbal 02.10.2014 | 20:00
FSS: Terzić suspendovan; Terza: Ne tiče me se!

Kao što je i bilo nagovešteno, Fudbalski savez Srbije (FSS) oštro je kaznio Zvezdana Terzića!

Funkcioner srpskog šampiona neće moći da radi u klubu ni u Zajednici klubova Superlige u narednih šest meseci! Razlog za takvu odluku je njegov upad u sudijsku svlačionicu na stadionu Napretka posle remija crveno-belih i Kruševljana 0:0:

Terzić je vikao na sudije i bacio flašu kisele vode na pod, što je nadležnima otkrio i delegat u dostavljenom izveštaju, koje je takođe predstavljeno u zvaničnom saopštenju.

"Ovom prilikom donesena je odluka o kažnjavanju Zvezdana Terzića, vršioca dužnosti generalnog sekretara FK Crvena zvezda, i izrečena mu je disciplinska mera zabrane vršenja funkcija u FK Crvena zvezda i u Zajednici klubova Jelen Super lige u trajanju od šest meseci. Odluka je donesena na osnovu Terzićevog neovlašćenog ulaska u restriktivni prostor i u sudijsku svlačionicu po završetku utakmice 5. kola Jelen Super lige između Napretka i Crvene zvezde (0:0), odigrane 13. septembra 2014. godine", poručeno je iz Saveza.

Nezadovoljan radom glavnog arbitra (takođe suspendovanog) Dejana Santrača, klub iz Ljutice Bogdana pokrenuo je posle utakmice u Kruševcu i još jednu inicijativu za smenu Tomislava Karadžića.

Odluka o suspenziji Terzića izrečena je na osnovu izveštaja delegata utakmice, Dragana Denčića.

Izveštaj delegata Dragana Denčića:

"Po završetku utakmice, dok sam u sudijskoj svlačionici sa glavnim sudijom sravnjivao podatke, u svlačionicu je provalio vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić i verbalno napao sudiju Santrača... Zatim je sa stola uzeo flašu kisele vode (1,5 litara) i besno je tresnuo o pod. Nakon intervencije redarske službe napustio je svlačionicu"

Članovi Disciplinske komisije FSS su od delegata Denčića zatražili Dopunski izveštaj, u kojem je on naveo:

"U Zapisniku i Izveštaju sa prvenstvene fudbalske utakmice Super lige Srbije Napredak - Crvena zvezda, opisivajući ulazak Zvezdana Terzića u sudijsku svlačionicu posle završetka utakmice, koristio sam izraz "provalio". Ovaj izraz sam koristio u smislu "nasilno otvoriti", a ne kao krivično-pravni termin iz člana 204 KZ.

Kako sam i opisao u Izveštaju, bio sam u sudijskoj svlačionici leđima okrenut ulaznim vratima. Vrata nisu bila zaključana, a otvorena su uz tresak, što mi je ukazalo na to da Terzić nije koristio kvaku kako bi ušao u svlačionicu. Da li ih je otvorio nogom, šakom... u njih, to ne mogu da tvrdim, ali stojim iza toga da nije mirno, pristojno, otvarajući kvakom vrata, ušao u sudijsku svlačionicu. Takođe, ovom prilikom hoću da naglasim da je Terzić bio iznenađen mojim prisustvom i da je to, po mom zapažanju, dosta spustilo tenziju, a ostalo se desilo kako sam opisao u Izveštaju".

Zvezdan Terzić ima pravo žalbe na donesenu odluku i može je uputiti Komisiji za žalbe FSS u roku od osam dana od dana prijema pisanog otpravka odluke.

Takođe, na današnjoj sednici FK Napredak je izrečena novčana kazna u iznosu od 100.000 dinara, a zbog činjenice da redarska služba nije sprečila Zvezdana Terzića da uđe u restriktivni prostor i sudijsku svlačionicu, kao i zbog unošenja pirotehničkih sredstava na tribine stadiona i njihovog aktiviranja tokom utakmice od strane navijača Napretka i Crvene zvezde".

Reagujući na suspenziju, Terzić je poručio za MONDO:
"Ne dotiču me odluke Karadžićevih organa!!! Normalno da ću nastaviti da dolazim na posao!"

Komentari / 0

Ostavite komentar