Шта чека Партизан у Солноку? Бламажа, понижење?!

Црно-бели ће на првом званичном мечу сезоне 2014/15 принудно наступити са екипом у просеку млађом од 20 година. Тренер Душко Вујошевић изјавио је да се Партизан никада није налазио у тежој ситуацији него сада, а састав тима за утакмицу против Солнока, у оквиру првог кола АБА лиге, апсолутно му даје за право.

Кошарка 02.10.2014 | 21:00
Шта чека Партизан у Солноку? Бламажа, понижење?!

Црно-бели због БАТ блокаде и "случаја Клобучар" највероватније неће успети да региструју малобројна појачања (Мурић, Кузелоглу, можда и Лука Богдановић), уз то имају проблема са повредама (Милутиновић и Милосављевић), па ће се мађарском тиму супротставити са екипом просечне старости 19,9 година.

Спољну линију чиниће Миленко Тепић (27), Борис Дало (20), Петар Аранитовић (20) и Вања Маринковић (17).

На крилу су Михајло Андрић (20) и Немања Безбрадица (21), док ће Вујошевић на центарским позицијама имати Ђорђа Гагића (23), Ђоку Шалића (19), Николу Милутинова (19), Милоша Глишића (16) и Ивана Бојанића (17).

Маринковић, Глишић и Бојанић су дебитанти у регионалном такмичењу. Аранитовић је прошле сезоне одиграо укупно четири минута у АБА лиги, Шалић је на 13 утакмица проводио на паркету просечно четири минута, а Безбрадица на 14 утакмица у просеку пет минута.

Дало и Андрић имају по 21 АБА наступ, са 13, односно осам минута по мечу. Остају, дакле, само тројица, у овом тренутку, озбиљних сениорских играча - Тепић, Гагић и Милутинов.

Партизану неће бити први пут да на званичну утакмицу изведе тако млад састав, али у односу на фебруарско четвртфинале Купа против ФМП Железника, или гостовање Пивоварни Лашко октобра 2004. године, постоји једна битна разлика.

Наступ у подмлађеном и драстично ослабљеном саставу био је у те две ситуације избор клуба и тренера Вујошевића, а сада је то једина могућност.

Екипа која је од ФМП-а изгубила 89:95 после продужетка, умногоме је подударна овој која ће путовати у Солнок.
Тада су у протоколу били Маринковић, Аранитовић, Дало, Милутинов (није улазио), Аничић, Гагић, Мусли, Шалић, Андрић и Безбрадица (није улазио), а утакмицу су због поштеде или повреда пропустили Богдановић, Ловерњ, Тепић, Кинзи и Милосављевић (долазак Павловића се тек очекивао).

Навијаче при оваквом стању ствари не би требало да изненади ако Партизан у суботу прође као против Пивоварне пре непуних 10 година, када је без Вујошевића и осморице првотимаца (Лука Богдановић, Божић, Перовић, Шупут, Горан Савановић, Милојевић, Гуровић, Авдаловић) изгубио у Лашком резултатом 80:49.

Екипу је водио тадашњи помоћник Александар Кесар, а "батине" су на терену истрпели Слободан Божовић (имао 25 година), Милош Марковић (20), група неафирмисаних осамнаестогодишњака (Трипковић, Самарџиски, Боровњак, Величковић, Ерден, Ђурковић, Дувњак) и још млађи Паунић.

На полувремену је било 28:25, али им се у наставку догодио дебакл.

Била је то прва сезона црно-белих у регионалној лиги, у коју су ушли мимо своје воље, па је било "надмудривања" са челницима такмичења, чак и на овакав начин.

Сада је Партизан далеко најтрофејнији клуб АБА са шест титула, док сви остали заједно имају једну више - седам.

И такав клуб, до сада стандардни евролигаш, учесник Фајнал фора 2010, доспео је у понижавајући, тужан положај на почетку сезоне 2014/15, како је констатовао и сам Вујошевић.

Подсетимо да је проблем у нешто мање од 70.000 евра, колики је износ преосталог дуга према словеначком репрезентативцу.

Коментари / 0

Оставите коментар