Šta čeka Partizan u Solnoku? Blamaža, poniženje?!

Crno-beli će na prvom zvaničnom meču sezone 2014/15 prinudno nastupiti sa ekipom u proseku mlađom od 20 godina. Trener Duško Vujošević izjavio je da se Partizan nikada nije nalazio u težoj situaciji nego sada, a sastav tima za utakmicu protiv Solnoka, u okviru prvog kola ABA lige, apsolutno mu daje za pravo.

Košarka 02.10.2014 | 21:00
Šta čeka Partizan u Solnoku? Blamaža, poniženje?!

Crno-beli zbog BAT blokade i "slučaja Klobučar" najverovatnije neće uspeti da registruju malobrojna pojačanja (Murić, Kuzeloglu, možda i Luka Bogdanović), uz to imaju problema sa povredama (Milutinović i Milosavljević), pa će se mađarskom timu suprotstaviti sa ekipom prosečne starosti 19,9 godina.

Spoljnu liniju činiće Milenko Tepić (27), Boris Dalo (20), Petar Aranitović (20) i Vanja Marinković (17).

Na krilu su Mihajlo Andrić (20) i Nemanja Bezbradica (21), dok će Vujošević na centarskim pozicijama imati Đorđa Gagića (23), Đoku Šalića (19), Nikolu Milutinova (19), Miloša Glišića (16) i Ivana Bojanića (17).

Marinković, Glišić i Bojanić su debitanti u regionalnom takmičenju. Aranitović je prošle sezone odigrao ukupno četiri minuta u ABA ligi, Šalić je na 13 utakmica provodio na parketu prosečno četiri minuta, a Bezbradica na 14 utakmica u proseku pet minuta.

Dalo i Andrić imaju po 21 ABA nastup, sa 13, odnosno osam minuta po meču. Ostaju, dakle, samo trojica, u ovom trenutku, ozbiljnih seniorskih igrača - Tepić, Gagić i Milutinov.

Partizanu neće biti prvi put da na zvaničnu utakmicu izvede tako mlad sastav, ali u odnosu na februarsko četvrtfinale Kupa protiv FMP Železnika, ili gostovanje Pivovarni Laško oktobra 2004. godine, postoji jedna bitna razlika.

Nastup u podmlađenom i drastično oslabljenom sastavu bio je u te dve situacije izbor kluba i trenera Vujoševića, a sada je to jedina mogućnost.

Ekipa koja je od FMP-a izgubila 89:95 posle produžetka, umnogome je podudarna ovoj koja će putovati u Solnok.
Tada su u protokolu bili Marinković, Aranitović, Dalo, Milutinov (nije ulazio), Aničić, Gagić, Musli, Šalić, Andrić i Bezbradica (nije ulazio), a utakmicu su zbog poštede ili povreda propustili Bogdanović, Lovernj, Tepić, Kinzi i Milosavljević (dolazak Pavlovića se tek očekivao).

Navijače pri ovakvom stanju stvari ne bi trebalo da iznenadi ako Partizan u subotu prođe kao protiv Pivovarne pre nepunih 10 godina, kada je bez Vujoševića i osmorice prvotimaca (Luka Bogdanović, Božić, Perović, Šuput, Goran Savanović, Milojević, Gurović, Avdalović) izgubio u Laškom rezultatom 80:49.

Ekipu je vodio tadašnji pomoćnik Aleksandar Kesar, a "batine" su na terenu istrpeli Slobodan Božović (imao 25 godina), Miloš Marković (20), grupa neafirmisanih osamnaestogodišnjaka (Tripković, Samardžiski, Borovnjak, Veličković, Erden, Đurković, Duvnjak) i još mlađi Paunić.

Na poluvremenu je bilo 28:25, ali im se u nastavku dogodio debakl.

Bila je to prva sezona crno-belih u regionalnoj ligi, u koju su ušli mimo svoje volje, pa je bilo "nadmudrivanja" sa čelnicima takmičenja, čak i na ovakav način.

Sada je Partizan daleko najtrofejniji klub ABA sa šest titula, dok svi ostali zajedno imaju jednu više - sedam.

I takav klub, do sada standardni evroligaš, učesnik Fajnal fora 2010, dospeo je u ponižavajući, tužan položaj na početku sezone 2014/15, kako je konstatovao i sam Vujošević.

Podsetimo da je problem u nešto manje od 70.000 evra, koliki je iznos preostalog duga prema slovenačkom reprezentativcu.

Komentari / 0

Ostavite komentar