СП: Пред Српкињама Туркиње и 14 000 'лудих' Турака!

Српске кошаркашице избориле су се са Кубанкама и пласирале у четвртфинале Мундобаскета у Турској. Наредни ривал биће им домаћа селекција, пред пуном Улкер Спортс Ареном.

Кошарка 02.10.2014 | 19:00
СП: Пред Српкињама Туркиње и 14 000 'лудих' Турака!

Највећих успехом српске женске кошарке од распада СФР Југославије, изабранице Марине Маљковић и овог лета обрадовале су нацију. Прошле године играле су полуфинале Еуробаскета, а ове јесени су се вратиле на Светско првенство после 12 година и пласирале у четвртфинале.

Победама над Анголом, Кином и Кубом, Српкиње су постале једна од осам најбољих селекција на свету!

Репрезентација Србије, једна од осам најбољих, супротставиће се у петак домаћину Мундобаскета, пред 14.000 бучних посетилаца истанбулске дворане Улкер Спортс Арена, која је власништво Фенербахчеа.

У среду су биле боље од Кубанки, а у четвртак ће имати слободан дан. Под командом селекторке Марине Маљковић, радиће на исправљању грешака, које је шефица стручног штаба набрајала после утакмице осмине финала.

"Победили јесмо, пласирали смо се у четвртфинале Светског првенства, али ово је била јако лоша утакмица. Било је великих, недопустивих грешака, изгубљених дуела 'један на један'. То није била одбрана коју Србија има да понуди. То није одбрана коју крваво вежбамо сваког дана још од 10. августа. Наравно да са тим сегнемтом игре нисам задовољна. У одређеним тренуцима била је присутна и недисциплина, што ми је посебно засметало", рекла је Маљковић на конференцији за новинаре.

Према њеној оцени, Српкиње могу да продуже позитивну причу, уз неколико услова.

"Да бисмо наставили ову позитивну причу и супроставили се селкцији Турске на прави начин, морамо да се вратимо нашој одбрани какву смо приказали у дуелима са Анголом и Америком. Зато морамо добро да анализирамо начин на који смо играли у последње две утакмице".

ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА:

Шпанија - Кина, Турска - Србија, Аустралија - Канада, САД - Француска. Титулу бране САД.

Коментари / 0

Оставите коментар