SP: Pred Srpkinjama Turkinje i 14 000 'ludih' Turaka!

Srpske košarkašice izborile su se sa Kubankama i plasirale u četvrtfinale Mundobasketa u Turskoj. Naredni rival biće im domaća selekcija, pred punom Ulker Sports Arenom.

Košarka 02.10.2014 | 19:00
SP: Pred Srpkinjama Turkinje i 14 000 'ludih' Turaka!

Najvećih uspehom srpske ženske košarke od raspada SFR Jugoslavije, izabranice Marine Maljković i ovog leta obradovale su naciju. Prošle godine igrale su polufinale Eurobasketa, a ove jeseni su se vratile na Svetsko prvenstvo posle 12 godina i plasirale u četvrtfinale.

Pobedama nad Angolom, Kinom i Kubom, Srpkinje su postale jedna od osam najboljih selekcija na svetu!

Reprezentacija Srbije, jedna od osam najboljih, suprotstaviće se u petak domaćinu Mundobasketa, pred 14.000 bučnih posetilaca istanbulske dvorane Ulker Sports Arena, koja je vlasništvo Fenerbahčea.

U sredu su bile bolje od Kubanki, a u četvrtak će imati slobodan dan. Pod komandom selektorke Marine Maljković, radiće na ispravljanju grešaka, koje je šefica stručnog štaba nabrajala posle utakmice osmine finala.

"Pobedili jesmo, plasirali smo se u četvrtfinale Svetskog prvenstva, ali ovo je bila jako loša utakmica. Bilo je velikih, nedopustivih grešaka, izgubljenih duela 'jedan na jedan'. To nije bila odbrana koju Srbija ima da ponudi. To nije odbrana koju krvavo vežbamo svakog dana još od 10. avgusta. Naravno da sa tim segnemtom igre nisam zadovoljna. U određenim trenucima bila je prisutna i nedisciplina, što mi je posebno zasmetalo", rekla je Maljković na konferenciji za novinare.

Prema njenoj oceni, Srpkinje mogu da produže pozitivnu priču, uz nekoliko uslova.

"Da bismo nastavili ovu pozitivnu priču i suprostavili se selkciji Turske na pravi način, moramo da se vratimo našoj odbrani kakvu smo prikazali u duelima sa Angolom i Amerikom. Zato moramo dobro da analiziramo način na koji smo igrali u poslednje dve utakmice".

PAROVI ČETVRTFINALA:

Španija - Kina, Turska - Srbija, Australija - Kanada, SAD - Francuska. Titulu brane SAD.

Komentari / 0

Ostavite komentar