Норвешка има пуно пара, али неће ЗОИ!

Парламент једне од најбогатијих земаља света одбио је предлог да се Норвешка кандидује за организацију ЗОИ 2022.

Остали спортови 02.10.2014 | 18:00
Норвешка има пуно пара, али неће ЗОИ!

Главни град Норвешке Осло повукао је кандидатуру за организатора Зимских Олимпијских игара 2022. године након што већина парламентарне Конзервативне партије није подржала финансијску понуду.
"Надао сам се другачијем резултату вечерас. Наравно да сам разочаран", изјавио је градоначелник Осла, Стијан Бергер Росланд, а преноси лист Афтенпостен.

Према писању листа, Конзервативна партија била је веома подељена после дуге расправе, па је одлучено да се гласа против подршке кандитатури.


"Није било довољне подршке за спровођење тако великог пројекта", рекла је конзервативна норвешка премијерка Ерна Солберг.

Осло је важио за фаворита након што је Лилехамер успешно организовао ЗОИ 1994. године. После одустајања норвешке престонице, званични кандидати за домаћина ЗОИ 2022. остали су Пекинг и Алмати (Казахстан).

Ко ће организовати "белу олимпијаду" кроз осам година Међународни олимпијски комитет одлучиће на заседању 31. јула 2015. у Куала Лумпуру.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мислим

02.10.2014 16:45

Да уз сваке ЗОИ у дрзаву домацина се увуку разни спијуни и криминалци представљајуци се као новонари, менадзери итд. Па после следе проблеми у дрзави који се кроз то и најбоље направе . Паметни су они знају ста раде инаце Норвеска је најбоља дрзава за живот мирно и тихо о њима нико ниста не прица у медијима кад сте цули несто .....

ОДГОВОРИТЕ