Norveška ima puno para, ali neće ZOI!

Parlament jedne od najbogatijih zemalja sveta odbio je predlog da se Norveška kandiduje za organizaciju ZOI 2022.

Ostali sportovi 02.10.2014 | 18:00
Norveška ima puno para, ali neće ZOI!

Glavni grad Norveške Oslo povukao je kandidaturu za organizatora Zimskih Olimpijskih igara 2022. godine nakon što većina parlamentarne Konzervativne partije nije podržala finansijsku ponudu.
"Nadao sam se drugačijem rezultatu večeras. Naravno da sam razočaran", izjavio je gradonačelnik Osla, Stijan Berger Rosland, a prenosi list Aftenposten.

Prema pisanju lista, Konzervativna partija bila je veoma podeljena posle duge rasprave, pa je odlučeno da se glasa protiv podrške kanditaturi.


"Nije bilo dovoljne podrške za sprovođenje tako velikog projekta", rekla je konzervativna norveška premijerka Erna Solberg.

Oslo je važio za favorita nakon što je Lilehamer uspešno organizovao ZOI 1994. godine. Posle odustajanja norveške prestonice, zvanični kandidati za domaćina ZOI 2022. ostali su Peking i Almati (Kazahstan).

Ko će organizovati "belu olimpijadu" kroz osam godina Međunarodni olimpijski komitet odlučiće na zasedanju 31. jula 2015. u Kuala Lumpuru.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

mislim

02.10.2014 16:45

Da uz svake ZOI u drzavu domacina se uvuku razni spijuni i kriminalci predstavljajuci se kao novonari, menadzeri itd. Pa posle slede problemi u drzavi koji se kroz to i najbolje naprave . Pametni su oni znaju sta rade inace Norveska je najbolja drzava za život mirno i tiho o njima niko nista ne prica u medijima kad ste culi nesto .....

ODGOVORITE