Габи намјештао утакмице!

Капитен Атлетико Мадрида Габи Фернандес признао је пред шпанским судом да је учествовао у намештању мечева док је био играч Сарагосе.

Фудбал 02.10.2014 | 16:02
Габи намјештао утакмице!

Како преноси 'Ел Мундо Депортиво', Габи се у четвртак ујутру појавио пред Специјални судом за организовани криминал и корупцију као сведок у истрази.

Меч који се налази под истрагом Суда је дуел између Реал Сарагосе и Левантеа (2:1) у сезони 2010/2011, када се екипа аутономне покрајине Арагонес спасла испадања тријумфом над екипом из Валенсије.

Габи, који је у то време био капитен Сарагосе, постигао је оба гола за своју екипу, од којих је један био са тридесетак метара, признао је кривицу, али и нагласио да је радио само оно – "што је клуб од њега тражио".

"Ја сам само урадио оно што је клуб тражио од мене", рекао је Габи.

Како се даље наводи, новинари на Пиринејском полуострву преносе да је Габи одлучио да сарађује са правосуђем, признајући кривицу, али и истовремено пребацујући одговорност на клуб и челнике који су у том тренутку били у њему. С друге стране, играч демантује да је он од меча имао било какву корист, јер је још пре краја сезоне договорио повратак у Атлетико, после четири сезоне у Реал Сарагоси.

Такође, током јутарњих часова, појавили су се и играчи Браулијо Лопес и Диого, као и бивши председник Ахапито Иглесијас, али нико од њих није био расположен за причу са новинарима.

Коментари / 0

Оставите коментар