Gabi namještao utakmice!

Kapiten Atletiko Madrida Gabi Fernandes priznao je pred španskim sudom da je učestvovao u nameštanju mečeva dok je bio igrač Saragose.

Fudbal 02.10.2014 | 16:02
Gabi namještao utakmice!

Kako prenosi 'El Mundo Deportivo', Gabi se u četvrtak ujutru pojavio pred Specijalni sudom za organizovani kriminal i korupciju kao svedok u istrazi.

Meč koji se nalazi pod istragom Suda je duel između Real Saragose i Levantea (2:1) u sezoni 2010/2011, kada se ekipa autonomne pokrajine Aragones spasla ispadanja trijumfom nad ekipom iz Valensije.

Gabi, koji je u to vreme bio kapiten Saragose, postigao je oba gola za svoju ekipu, od kojih je jedan bio sa tridesetak metara, priznao je krivicu, ali i naglasio da je radio samo ono – "što je klub od njega tražio".

"Ja sam samo uradio ono što je klub tražio od mene", rekao je Gabi.

Kako se dalje navodi, novinari na Pirinejskom poluostrvu prenose da je Gabi odlučio da sarađuje sa pravosuđem, priznajući krivicu, ali i istovremeno prebacujući odgovornost na klub i čelnike koji su u tom trenutku bili u njemu. S druge strane, igrač demantuje da je on od meča imao bilo kakvu korist, jer je još pre kraja sezone dogovorio povratak u Atletiko, posle četiri sezone u Real Saragosi.

Takođe, tokom jutarnjih časova, pojavili su se i igrači Braulijo Lopes i Diogo, kao i bivši predsednik Ahapito Iglesijas, ali niko od njih nije bio raspoložen za priču sa novinarima.

Komentari / 0

Ostavite komentar