Тадић: Вратити селу економску моћ

,,Ако селу вратимо економску моћ обезбиједићемо будућност Републике Српске'',изјавио је приликом посјете пољопривредницима у Источном Сарајеву потпредсједник СДС-а Огњен Тадић.

Република Српска 02.10.2014 | 15:32
Тадић: Вратити селу економску моћ

Жељко Продановић из Тилаве у Источном Сарајеву на 50 дулума земље обезбјеђује неопходну храну са своју породицу,а фарма товних пилића је прилика за добру зараду.

Његових петоро дјеце, међу којима је и један магистар економије, добар су примјер како млади не заборављају шта значи живот на селу.

,,Своју дјецу од малих ногу сам научио да раде и знају да раде све у пољопривреди'',хвали се са разлогом Продановић, а на питање да ли је бољи живот од пољопривреде или посао на буџету одговара: ,,Зависи на којој сте функцији,али ипак је најбоље по мало од обоје ако може.Посао у граду је добар али не треба запоставити село''.

,,Кључна порука за све политичаре у Републици Српској је да Српска има вриједне људе и природна богатства али ми, кроз повећање подстицаја морамо омогућити пољопривредницима да живе од свог рада'',истакао је након посјете породичном имању Продановића потпредсједник СДС-а Огњен Тадић.

,,Не смијемо заборавити ни услове њиховог пословања. Мало и сиромашно тржиште, какво је наше није довољно за пољопривреднике. Њима је проблем, посебно перадарима којих је доста у Републици Српској, пласман на тржиште Европске уније због прописа који то онемогућавају. Наша је обавеза да те прописе промијенимо и укинемо све барије за извоз. Ако дамо шансу малим породичним фирмама, ако помогнемо пољопривредницима и селу вратимо економску моћ, онда смо обезбиједили бољу и богатију будућност Републике Српске'', закључио је Тадић.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

херцеговина

02.10.2014 13:47

Са Огњеном у бољу будуцност,са људима који су стварали Српску у боље сутра. Бог нека помогне Српској 12. да јој вратимо достојанство ,правду и бољи зивот за све њене градјане

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

02.10.2014 13:52

Од октобра у нову епоху са правим вођама,какав је нови предсједник Огњен Тадић!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ком

02.10.2014 14:28

После ове забокрецине од 9 година,ни сунце висе не сија. ПРОМЈЕНА !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

02.10.2014 15:01

Одличан приједлог, ту нам је спас али под једним условом! Рећи НЕ ЕУ јер ће нам упропастити села и пољопривредно земљиште са њиховим генетско модификованим сјеменима, са њиховим ГМО производима. Једном када крене ГМО, поздрави се са својим домаћим производима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

02.10.2014 15:20

Огњене, вјерујемо да ћете успјети да вратите економску моћ Републици Српској и да ћете нам вратити вјеру у бољу будућност, само треба склонити ове бахате да Република Српска крене напред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

02.10.2014 16:15

Са Огњеном Тадицем у бољу будуцност!Од октобра поциње нова епоха у Републике Српске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубомир Посавина

02.10.2014 21:15

Тако је предсједниче. Све похвале за господина Тадића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимо

04.10.2014 10:26

Нико неце висе да буде сељак. А друго јер за сељака нема опстанка кад све увозимо. Бацамо здраво а једемо болесно. Да се захалимо Бакиру, Милокраду, Лагумдзији лазном Титином пиониру И осталим сто су прогутали И уновцили сва села.

ОДГОВОРИТЕ