Tadić: Vratiti selu ekonomsku moć

,,Ako selu vratimo ekonomsku moć obezbijedićemo budućnost Republike Srpske'',izjavio je prilikom posjete poljoprivrednicima u Istočnom Sarajevu potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić.

Republika Srpska 02.10.2014 | 15:32
Tadić: Vratiti selu ekonomsku moć

Željko Prodanović iz Tilave u Istočnom Sarajevu na 50 duluma zemlje obezbjeđuje neophodnu hranu sa svoju porodicu,a farma tovnih pilića je prilika za dobru zaradu.

Njegovih petoro djece, među kojima je i jedan magistar ekonomije, dobar su primjer kako mladi ne zaboravljaju šta znači život na selu.

,,Svoju djecu od malih nogu sam naučio da rade i znaju da rade sve u poljoprivredi'',hvali se sa razlogom Prodanović, a na pitanje da li je bolji život od poljoprivrede ili posao na budžetu odgovara: ,,Zavisi na kojoj ste funkciji,ali ipak je najbolje po malo od oboje ako može.Posao u gradu je dobar ali ne treba zapostaviti selo''.

,,Ključna poruka za sve političare u Republici Srpskoj je da Srpska ima vrijedne ljude i prirodna bogatstva ali mi, kroz povećanje podsticaja moramo omogućiti poljoprivrednicima da žive od svog rada'',istakao je nakon posjete porodičnom imanju Prodanovića potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić.

,,Ne smijemo zaboraviti ni uslove njihovog poslovanja. Malo i siromašno tržište, kakvo je naše nije dovoljno za poljoprivrednike. Njima je problem, posebno peradarima kojih je dosta u Republici Srpskoj, plasman na tržište Evropske unije zbog propisa koji to onemogućavaju. Naša je obaveza da te propise promijenimo i ukinemo sve barije za izvoz. Ako damo šansu malim porodičnim firmama, ako pomognemo poljoprivrednicima i selu vratimo ekonomsku moć, onda smo obezbijedili bolju i bogatiju budućnost Republike Srpske'', zaključio je Tadić.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

hercegovina

02.10.2014 13:47

Sa Ognjenom u bolju buducnost,sa ljudima koji su stvarali Srpsku u bolje sutra. Bog neka pomogne Srpskoj 12. da joj vratimo dostojanstvo ,pravdu i bolji zivot za sve njene gradjane

ODGOVORITE
Name

Василије

02.10.2014 13:52

Од октобра у нову епоху са правим вођама,какав је нови предсједник Огњен Тадић!

ODGOVORITE
Name

kom

02.10.2014 14:28

Posle ove zabokrecine od 9 godina,ni sunce vise ne sija. PROMJENA !!!

ODGOVORITE
Name

СС

02.10.2014 15:01

Одличан приједлог, ту нам је спас али под једним условом! Рећи НЕ ЕУ јер ће нам упропастити села и пољопривредно земљиште са њиховим генетско модификованим сјеменима, са њиховим ГМО производима. Једном када крене ГМО, поздрави се са својим домаћим производима.

ODGOVORITE
Name

Mia

02.10.2014 15:20

Ognjene, vjerujemo da ćete uspjeti da vratite ekonomsku moć Republici Srpskoj i da ćete nam vratiti vjeru u bolju budućnost, samo treba skloniti ove bahate da Republika Srpska krene napred.

ODGOVORITE
Name

Nenad

02.10.2014 16:15

Sa Ognjenom Tadicem u bolju buducnost!Od oktobra pocinje nova epoha u Republike Srpske!

ODGOVORITE
Name

Ljubomir Posavina

02.10.2014 21:15

Tako je predsjedniče. Sve pohvale za gospodina Tadića.

ODGOVORITE
Name

Mimo

04.10.2014 10:26

Niko nece vise da bude seljak. A drugo jer za seljaka nema opstanka kad sve uvozimo. Bacamo zdravo a jedemo bolesno. Da se zahalimo Bakiru, Milokradu, Lagumdziji laznom Titinom pioniru I ostalim sto su progutali I unovcili sva sela.

ODGOVORITE