Штете у Семберији скоро 400 милиона

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић примио је у прву званичну посјету шефа Канцеларије Амбасаде САД у Банајлуци Едварда Галагера, коме је представио стање након поплава у Семберији и мјере које су предузете на заштити града од ове природне катастрофе.

Република Српска 01.10.2014 | 22:42
Штете у Семберији скоро 400 милиона

Градоначелник Мићић је упозано Галагера да је штета од мајских поплава у Сембрији процијењена на 392 милона КМ, и да је до сада уз помоћ донатора и Владе Српске предузето низ мјера на санацији посљедица.

Оно за шта се Шеф канцеларије америчке амбасаде у Бањалуци посебно интересовало јесу педзете мјере на заштити од ове природне катастрофе, а које је Скупштина града усвојила на посебној сејдници.

Ријеч је о приоритетним мјерама санације оштећених насипа, који се већ провде са ЈУ “Воде Српске”, као и о хитним мјерама на заштити Нове и Старе Јање.

Када је заштита самог центра града у питању, Мићић је истакао да постоје обећања и од Владе Словеније на помоћи од 450 хиљада евра.

Мићић је Галагеру пренио став Савеза општина и градова о могућем кредитном задужењу код Свјетске банке у циљу реализације стратешких планова на заштити од поплава.

Посјета шефа канцеларије Амбасаде САД у Бањалуци Едварда Галагера је прва званична посјета Бијељини од какао је недавно ступио на дужност.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар