Štete u Semberiji skoro 400 miliona

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić primio je u prvu zvaničnu posjetu šefa Kancelarije Ambasade SAD u Banajluci Edvarda Galagera, kome je predstavio stanje nakon poplava u Semberiji i mjere koje su preduzete na zaštiti grada od ove prirodne katastrofe.

Republika Srpska 01.10.2014 | 22:42
Štete u Semberiji skoro 400 miliona

Gradonačelnik Mićić je upozano Galagera da je šteta od majskih poplava u Sembriji procijenjena na 392 milona KM, i da je do sada uz pomoć donatora i Vlade Srpske preduzeto niz mjera na sanaciji posljedica.

Ono za šta se Šef kancelarije američke ambasade u Banjaluci posebno interesovalo jesu pedzete mjere na zaštiti od ove prirodne katastrofe, a koje je Skupština grada usvojila na posebnoj sejdnici.

Riječ je o prioritetnim mjerama sanacije oštećenih nasipa, koji se već provde sa JU “Vode Srpske”, kao i o hitnim mjerama na zaštiti Nove i Stare Janje.

Kada je zaštita samog centra grada u pitanju, Mićić je istakao da postoje obećanja i od Vlade Slovenije na pomoći od 450 hiljada evra.

Mićić je Galageru prenio stav Saveza opština i gradova o mogućem kreditnom zaduženju kod Svjetske banke u cilju realizacije strateških planova na zaštiti od poplava.

Posjeta šefa kancelarije Ambasade SAD u Banjaluci Edvarda Galagera je prva zvanična posjeta Bijeljini od kakao je nedavno stupio na dužnost.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar