Ово су најбољи свјетски универзитети, балканских нема ни на мапи

Према истраживању британског часописа Тимес Хигхер Едуцатион за 2014. годину најбољи универзитет у свијету је Харвард, за разлику од прошле године када је најбољим проглашен Цалифорниа Институте фор Тецхнологy.

Свијет 01.10.2014 | 11:57
Ово су најбољи свјетски универзитети, балканских нема ни на мапи

Амерички Харвард је прошле године био на другом мјесту, а британски Оxфорд на трећем. Овог пута на страници Тимес Хигхер Едуцатиона објављена је ранг-листа са мало другачијим поредком.

На другом мјесту је Массацхусеттс Институте оф Тецхнологy (МИТ), амерички Станфорд је трећи, британски Цамбридге је четврти, а Оxфорд пети. Университy оф Цалифорниа, Беркелеy, је шести, Принцетон је седми, Yале осми, Цалифорниа Институте оф Тецхнологy (Цалтецх) девети и на десетом мјесту је Университy оф Цалифорниа, Лос Ангелес (УЦЛА).

Након првих 10 рангираних из САД-а и Велике Британије, на 11. мјесту се нашао и један јапански универзитет, Универзитет у Токију, а потом слиједе и неки други познати универзитети у свијету. У првих 100 рангираних нема ниједног из БиХ, али ни Балкана.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

студент

01.10.2014 16:40

Битно је да наси професори сваки мјесец ставе 2000 КМ у дзеп и плус разни пројекти са стране, а који цемо бити на листи није битно. Студенте "злостављај" на сваки могуци наци, трази се уцење на памет док интелигенцију (вјестина сналазења у датом моменту) нико не трази...

ОДГОВОРИТЕ