Обиљежено 7 година од смрти Милана Јелића

На Градском гробљу у Модричи обиљежено је седам година од смрти др Милана Јелића, шестог предсједника Републике Српске, те предсједника ФС РС и ФС БиХ.

Фудбал 01.10.2014 | 14:30
Обиљежено 7 година од смрти Милана Јелића

Помен на Јелићевом гробу служио је епископ зворничко-тузлански Хризостом са свјештенством модричке парохије.

Потом су цвијеће на гроб положили супруга и син Милана Јелића, Милица и Петар, предсједник РС Милорад Додик, делегације Владе и НС РС, члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић, представници Савјета министара и БОРС-а, модричке и сусједних општина, делегације привредних колектива и спортских асоцијација.

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, рекао је да сјећање на Милана Јелића, државника, родитеља и привредника, не блиједи, а туга не престаје.

- Окупљање његових пријатеља у оволиком броју говори о томе колико је он био важан за све. Република Српска је изгубила свог предсједника, привредника, спортског радника, важног човјека. Но, РС је показала достојанство када се од њега опраштала и показала свој однос према њему и свему оном што је он чинио. То настављамо да радимо свих ових година. Слава му – рекао је Додик.

- Тешко је без оца, али сам сваким даном све поноснији на њега – рекао је Петар Јелић, иначе првотимац Рада из Београда.

- Све више сам поносан када видим колико људи цијене његов рад и његово животно дјело. У своје и у име своје мајке Милице захвалан сам што памте лик и дјело мог покојног оца – каже Петар Јелић.

Министарка породице, омладине и спорта у Влади РС, Нада Тешановић, отворила је Меморијал “Др Милан Јелић”, пети по реду.

Ове године, учешће су узели омладинска селекција БиХ група “Сјевер”, потом Звијезда из Градачца, бањалучки Борац, београдски Рад, добојска Слога и домаћа Модрича Маxима.

На гроб Милана Јелића испред ФС БИХ цвијеће су положили Салем Пролић и Никола Никић. У делегацији ФС РС која је одала пошту Јелићу били су генерални секретар Родољуб Петковић, те чланови Извршног одбора ФС РС Златко Спасојевић и Здравко Јовановић. Испред ФС Модрича Маxима цвијеће су положили Владо Копривица и Радослав Прљета, а ЖФК Модрича представљала је бројна делегација.

Коментари / 0

Оставите коментар