Obilježeno 7 godina od smrti Milana Jelića

Na Gradskom groblju u Modriči obilježeno je sedam godina od smrti dr Milana Jelića, šestog predsjednika Republike Srpske, te predsjednika FS RS i FS BiH.

Fudbal 01.10.2014 | 14:30
Obilježeno 7 godina od smrti Milana Jelića

Pomen na Jelićevom grobu služio je episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom sa svještenstvom modričke parohije.

Potom su cvijeće na grob položili supruga i sin Milana Jelića, Milica i Petar, predsjednik RS Milorad Dodik, delegacije Vlade i NS RS, član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, predstavnici Savjeta ministara i BORS-a, modričke i susjednih opština, delegacije privrednih kolektiva i sportskih asocijacija.

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, rekao je da sjećanje na Milana Jelića, državnika, roditelja i privrednika, ne blijedi, a tuga ne prestaje.

- Okupljanje njegovih prijatelja u ovolikom broju govori o tome koliko je on bio važan za sve. Republika Srpska je izgubila svog predsjednika, privrednika, sportskog radnika, važnog čovjeka. No, RS je pokazala dostojanstvo kada se od njega opraštala i pokazala svoj odnos prema njemu i svemu onom što je on činio. To nastavljamo da radimo svih ovih godina. Slava mu – rekao je Dodik.

- Teško je bez oca, ali sam svakim danom sve ponosniji na njega – rekao je Petar Jelić, inače prvotimac Rada iz Beograda.

- Sve više sam ponosan kada vidim koliko ljudi cijene njegov rad i njegovo životno djelo. U svoje i u ime svoje majke Milice zahvalan sam što pamte lik i djelo mog pokojnog oca – kaže Petar Jelić.

Ministarka porodice, omladine i sporta u Vladi RS, Nada Tešanović, otvorila je Memorijal “Dr Milan Jelić”, peti po redu.

Ove godine, učešće su uzeli omladinska selekcija BiH grupa “Sjever”, potom Zvijezda iz Gradačca, banjalučki Borac, beogradski Rad, dobojska Sloga i domaća Modriča Maxima.

Na grob Milana Jelića ispred FS BIH cvijeće su položili Salem Prolić i Nikola Nikić. U delegaciji FS RS koja je odala poštu Jeliću bili su generalni sekretar Rodoljub Petković, te članovi Izvršnog odbora FS RS Zlatko Spasojević i Zdravko Jovanović. Ispred FS Modriča Maxima cvijeće su položili Vlado Koprivica i Radoslav Prljeta, a ŽFK Modriča predstavljala je brojna delegacija.

Komentari / 0

Ostavite komentar