Република Српска неће бити партијска држава

СДС  најављује да ће смањитидефицит буџета уштедама у јавном сектору за 20 одсто и спријечити утаје пореза...Потребна већа економска самосталност Српске... ОХР више није потребан, наводи уинтервјуу Срни предсједник СДС-а Младен Босић.

Република Српска 01.10.2014 | 09:06
Република Српска неће бити партијска држава

Српска демократска странка  сматра да Република Српска треба да има већу економску самосталност и најављује хитне економске мјере за покретање индустрије и пољопривреде, као и борбу против корупције.

"Као странка која је основала Српску, чврсто вјерујемо да морамо узети судбину у наше руке. То значи већу аутономију у нашим економским одлукама, зато што је то кључ наше стабилности и дугорочне безбједности", истиче у интервјуу Срни предсједник СДС-а Младен Босић.

Он вјерује да Српска мора тражити ближу сарадњу са Србијом по питању економије како би искористили природно заједничко тржиште за робу и услуге. Босић најављује да ће СДС водити одлучну и ефикасну борбу против корупције без било каквих препрека и да неће дозволити да политички разлози одгоде неопходне промјене у привреди, како би био побољшан животни стандард.

"Одмах ћемо почети с примјеном економског програма. План је настао у сарадњи са неколико стручњака из области економије и укључује многе одличне мјере, осмишљене да покрену индустрију и пољопривреду с циљем успостављања здравог фискалног система и отварања нових радних мјеста", појашњава Босић.

СДС најављује да ће смањити дефицит буџета уштедама у јавном сектору за 20 одсто и спријечити утаје пореза. Планирано је смањење пореског оптерећења на плате за 15 одсто и успостављање прогресивног пореза како би они са примањима испод 400 КМ били ослобођени пореских давања.

"То ће бити главни приоритет наредне владе, коју ће водити СДС. Протеклих осам година је изгубљено у помагању оних блиских владајућој партији, док су обични људи патили. Сада је шанса да се то промијени", наводи Босић.

СДС вјерује да ће у наредним годинама у Српској бити направљен велики напредак у борби против корупције и непотизма. Српска, наводи Босић, "неће више бити партијска држава, већ она у којој преовладава владавина права и у којој се сви грађани третирају једнако и са истим шансама".

"Живјећемо у миру са комшијама. Имаћемо посађено сјеме напретка и привредног раста. Успјешним усвајањем економског програма привући ћемо више страних инвеститора, повећаћемо потенцијал за извоз, а ми ћемо бити поштовани ентитет који слиједи своју европску будућност. Прије свега, показаћемо нашој омладини да не треба да губи наду да живот може постати бољи и да не требају да напуштају Српску", поручује Босић.

Он сматра да се мора наћи начин за конструктивну сарадњу са властима у БиХ и да се политичка напетост не може користити као изговор за неуспјех при покушају остваривања економског раста.

"Желимо партнере који разумију да је јака привреда она која привлачи инвеститоре, пружа радна мјеста и могућности за младе људе. То је најбољи начин да се обезбиједи одрживост БиХ и Српске", наглашава Босић.

СДС сматра да је вријеме за укидање ОХР-а, јер су ентитети у БиХ достигли тачку политичке зрелости. "Више не постоји ризик од нестабилности или насиља, а спорна или тешка питања можемо да ријешимо дипломатским путем и нормалним политичким средствима", прецизира Босић.

Предсједник СДС-а оцјењује да је власт "имала осам година на располагању и да је, према свим објективним мјерилима, подбацила".

"Економија је у расулу. Ниво незапослености је огроман. Приближно сваки десети становник је напустио Српску у посљедњих осам година. Села остају празна зато што људи траже бољи живот у градовима, а упис у основне школе је пао за скоро 20 одсто", наводи Босић у интервјуу Срни.

Он оцјењује да СДС "може да направи преокрет, али да сви они фрустрирани тренутном ситуацијом морају изаћи на изборе 12. октобра".

"Ако останете код куће, то ће бити исто као да сте дали свој глас за Додика, а Република Српска себи не може приуштити још четири године тога", сматра лидер СДС-а.

Босић вјерује да је тим који сада има СДС најбољи избор за гласаче и жели да сви они изађу на изборе и подрже их 12. октобра.

 

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

п

01.10.2014 07:17

СДС-српска странка.Није неки црвени савез као...!Удри Младјо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦЦЦ

01.10.2014 07:26

Дрзава?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мајевцанин

01.10.2014 07:33

Босицу..вјерујрмо у тебе..тадица и цјели СДС..ваљда нас ви спасите јер ови су покрали све сто се украсти могло.уствари све сто је било јер они су могли све

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

01.10.2014 07:37

Свака на мјесту и свака златна. Свака цаст Младене,то је план а не дај такунима и кумовима милионе а народу контејнере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оле

01.10.2014 07:41

па није Дрзава вец ентитет дрзава је Босна и Херцеговина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

01.10.2014 07:42

Све реално и једино могуће у овој пропалој и проданој земљи!Након деветогодишњег падања у блато,вањда је ред да се почнемо придизати до нормалног живота а то можемо са нормалним њудима којима је приоритет земља и народ а не свој џеп!Зато,нека побиједи бољи а то је СДС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр. Шуњић

01.10.2014 07:44

Е баш неће нормално кад би све изгорило! Каква болан економска самосталност Српске? Каква сарадња са властима у БиХ? Јел вам доста 20 година пљачкањ и једнима, и другима, и трећима...??? Успијех је у заједништву са комшијама у БиХ, у што мањем броју ентитетских министарстава и што већем броју заједничких институција. Њемачка на 80 милиона становника има око 630 посланика у скупштини, процентуално ми би требали имати 30, а имамо 240!!!!!!!!!!!!!!! Какве уштеде у администрацији? Не тришити воду на прање руку послије пишања (обрисати руке од кошуљу), радити још мањ да уштедимо на папиру и оловкама??? Пуцо сам четири године (био сам дијете, глуп и подводљив), и никада себи нећу опростити, стид ме је бога и самог себе. Али живот иде даље и треба живјети скупа, сарађивати! Заједничке институције са стручним кадровима, не страначким знаћи уштеда од 90%! Не морамо једни другима на сијело долазити, нити спавати у истом кревету. Треба живити и отимати се за свјетско тржиште, ХЉЕБА НАМ ТРЕБА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амир

01.10.2014 08:00

Ево и Босиц мало маста о дрзави (онако мутно, мутно) :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

саво

01.10.2014 08:01

Кад будес исао у Русију ко Максимовиц онда цу те цијенити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

01.10.2014 08:25

Људи, немојте 12. октобра да останете у куцама. Потребна је сто веца излазност да би се резиму смањила могуцност за сарање гласацких листица и манипулација истим. Ако сте за Босица, Тадица и Иваница - обавезно на гласацко мјесто!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Софија Китић

01.10.2014 08:37

Изврсно написано.Брине што народи БиХ још нису препознали да их човић,додик,бакир,лагумдзија воде у пропаст. Никад се начудити гладном,обесправљеном....народу да их наведена четворка по незнам који пута води жедне и гладне преко воде. Кад ће народ сагледати,прогледати ко их је унаказио,уназадио,опљачкао,уништио по сваком погледу и дати свој глас неким другим и доказаним људима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

01.10.2014 08:39

Знам да су то бирократске институције , али нека нама ОХР-а и ЕУФОР-а да не би " наси политицари " у року од 24 цаса направили неки нови рат у ДБ , РС , Ф.БиХ и уопсте у БиХ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

01.10.2014 08:48

Потросене опљацкане паре до 2008 сад би да се доцепају власти да се још мало накупе и да предају оно мало надлезности сто је остало на БиХ и сахране РС али мисли да народ није глуп и неће им то дозволити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух

01.10.2014 08:55

Само од наслова несто ми није добро... Крилатице, пароле, клисеи...радите несто а не .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муре

01.10.2014 09:04

Људи моји !! Па нама ни Тито немозе помоци. Једина могуцност је да нас ЕУ узме у своје узде и да ови наси тз. ПОЛИТИЦАРИ немогу ниста одлуцивати. Има ли неко да другације размисља??

ОДГОВОРИТЕ
Name

херц

01.10.2014 10:05

Зоране ти немаш поима или си скренуо са ума када кажеш да су ови до 2008 покрали и пренијели све на БИХ.Гријешиш и то големо све што је пренијезо то је под притиском Међенародне з.у договору тада са Додиком кога су ти исти довели на тенковима да уништи све као што је и урадио.Колико смо тада били задужени,колико смо имали запослених и што је нај важније били смо сложни а не подјељени као сада на СНСД И ОСТАЛИ.ОВО ЋЕ НАС ДОВЕСТИ ДО НЕСТАНКА РС И СРПСКОГ НАРОДА АКО НЕ ДОЂЕ ДО ПРОМЈЕНА.СДС ДО ПОБЈЕДЕ 12.10.БОЉЕ ЗАСВЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

батман

01.10.2014 10:17

@зоран Не него цемо гласати за оне сто су сверцовали цигаре у рату док је народ гинуо, за оне који су продали Јасеновацку градју и прицали бајке о отцјепљењу и преносу надлезности. За оне који су пристали да хапсе Србе кад хоце за ратне злоцине док они несметано пљацкају без икаквог страха ,за оне који су довели РС до теског јада,цији кумови и тајкуни имају милионе(ако и ти ниси један од њих)ето за њих ти гласај Зоране јадан био. Народ РС није могао ни да сања какво це га зло снаци са овом "црвеном " мафијаском организацијом. 12. октобра сви на изборе и са Огњеном до правде и бољег сутра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Икона

01.10.2014 10:28

Грешка је што политичари странака "Савеза за промјене" недовољно често спомињу тај савез, а морали би сваки пут када спомену своју странку. Све и један од њих. Тако се добијају избори. Тај савез морају провлачити свима кроз уши и остали чланови тих странака па чак и симпатизери странака и "Савеза". На све и једном плакату и свакој другој реклами мора се истицати натпис "Савез за промјене", па испод додати "Савез за промјене жели: савез са народом, са Србијом и осталим комшијама а и медјународном заједницом, све с циљем доводјења ове земље у ред, и бриге за обичног човјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеринић Бошко

01.10.2014 11:08

Моја жеља би била да сви у РС и Босни бирамо посве нове људе,који никад нису били у политици,стручне,високо етичне,способне,храбре.....Ако морам бирати између Босића и Додика избор је тако лаган...........Босић је уљуђен човјек,културан......наспрам бахатог,криминогеног,некултурног....Додика. Сретно за Босића и СДС.

ОДГОВОРИТЕ