Левски чека жестока казна!

Левски из Софије спрема се за оштру казну Европске фудбалске уније због новог проблема који су направили њихови навијачи.

Фудбал 01.10.2014 | 12:00
Левски чека жестока казна!

На мечу са Лудогорецом они су направили транспарент “Реци ДА расизму”, директни одговор на мото УЕФА.

Европска фудбалска унија већ годинама држи борбу против расизма у самом врху листе приоритета, а на основу казни може се закључити да највеће проблем имају са државама на истоку Европе. УЕФА је на примеру Легије већ показала да нема толеранције према онима који праве шале на њен рачун.

Левски је у самом врху листе најпроблематичнијих клубова са серијом бизарних инцидената.

После утакмице са Шалкеом 2006, у којој је систематски вређан Џералд Асамоа, кажњени су са 35 хиљада евра.

У јесен 2009. они су у вечитом дербију са ЦСКА качили расистичке транспаренте и добили новчану казну и меч ван свог стадиона, али су против вечитог ривала наставили са сличним понашањем.

Током 2010. и 2011. клуб је од домаћег савеза двапут кажњен због навијачких инцидената,

Пре две године њихови навијачи дочекали су Сарајево у мечу квалификација за Лигу Европе са транспарентом на којем се помињу Младић и Аркан.

Месец касније најватренији навијачи су вређали сопственог играча који је дошао да се поздрави са њима после меча са Ботевом.

Прошле године обрушили су се на избеглице, које у великом броју из Африке и Азије стижу у ту чланицу Европске уније кроз Турску.

Овог пролећа инциденте су правили и играчи и навијачи, а од почетка ове сезоне су због навијачких нереда већ играли два меча пред празним трибинама.

Коментари / 0

Оставите коментар