Levski čeka žestoka kazna!

Levski iz Sofije sprema se za oštru kaznu Evropske fudbalske unije zbog novog problema koji su napravili njihovi navijači.

Fudbal 01.10.2014 | 12:00
Levski čeka žestoka kazna!

Na meču sa Ludogorecom oni su napravili transparent “Reci DA rasizmu”, direktni odgovor na moto UEFA.

Evropska fudbalska unija već godinama drži borbu protiv rasizma u samom vrhu liste prioriteta, a na osnovu kazni može se zaključiti da najveće problem imaju sa državama na istoku Evrope. UEFA je na primeru Legije već pokazala da nema tolerancije prema onima koji prave šale na njen račun.

Levski je u samom vrhu liste najproblematičnijih klubova sa serijom bizarnih incidenata.

Posle utakmice sa Šalkeom 2006, u kojoj je sistematski vređan Džerald Asamoa, kažnjeni su sa 35 hiljada evra.

U jesen 2009. oni su u večitom derbiju sa CSKA kačili rasističke transparente i dobili novčanu kaznu i meč van svog stadiona, ali su protiv večitog rivala nastavili sa sličnim ponašanjem.

Tokom 2010. i 2011. klub je od domaćeg saveza dvaput kažnjen zbog navijačkih incidenata,

Pre dve godine njihovi navijači dočekali su Sarajevo u meču kvalifikacija za Ligu Evrope sa transparentom na kojem se pominju Mladić i Arkan.

Mesec kasnije najvatreniji navijači su vređali sopstvenog igrača koji je došao da se pozdravi sa njima posle meča sa Botevom.

Prošle godine obrušili su se na izbeglice, koje u velikom broju iz Afrike i Azije stižu u tu članicu Evropske unije kroz Tursku.

Ovog proleća incidente su pravili i igrači i navijači, a od početka ove sezone su zbog navijačkih nereda već igrali dva meča pred praznim tribinama.

Komentari / 0

Ostavite komentar