И Ћави у историји ЛШ!

Легендарни везиста Барселоне у уторак увече оборио рекорд елитног такмичења у броју наступа.

Фудбал 01.10.2014 | 11:00
И Ћави у историји ЛШ!

После 16 година играња Лиге шампиона и чак 142 утакмице "у ногама", Ћави Ернандез (34) исписао је још једну страницу историје Лиге шампиона.
Чувени везиста, ослонац "тика-така" игре, освајач свих титула које могу бити освојене, отпутовао је са Барселоном у Париз и наступио у другом полувремену утакмице против Пари Сен Жермена.

Још једним наступом у Лиги шампиона, Ћави је престигао Раула на листи играча који су одиграли највећи број утакмица у том такмичењу!

Момак који је целу каријеру провео у једном клубу и који је имао огроман утицај на стварање фудбала каквог данас гледамо, дебитовао је у најјачем клупском такмичењу све давније 1998. године, на Олд Трафорду, против Манчестер јунајтеда. Ушао је у игру у 67. минуту и недуго потом Луис Енрике је постигао гол за 3:3.

Ове сезоне, Луис Енрике му је тренер, а његов тадашњи шеф - Луј Ван Гал, сада је менаџер Манчестер јунајтеда. Холанђанин у сваком разговору о свом боравку у Барселони (1997-2000, 2002-2003) истиче да је управо он био тај који је инсистирао да Ћави заигра и да има важну улогу.

Ћави Ернадез - заљубљеник у фудбал, креатор игре која је Барселону учинила једном од најдоминантнијих тимова у историји - био је минулог лета надомак одласка из клуба у којем је од 1991. године. Ипак, остао је на Ноу Кампу, свестан да ће његову улогу централног везисте преузети Иван Ракитић.

Прву прилику за деби у такмичарској 2014/15 имао је прошлог викенда и уверио све да га још не би требало отписивати. Барса је са њим на терену "прегазила" Гранаду, а момак из каталонског града Тераса одиграо је на свом нивоу и провео цео меч на терену.

Нема сумње, још неколико година уживаћемо у његовој игри.

Највише одиграних утакмица у ЛШ (само завршница, без квалификација)
Ћави 143
Раул 142
Рајан Гигс 141
Икер Касиљас 141
Кларенс Седорф 125

Коментари / 0

Оставите коментар