I Ćavi u istoriji LŠ!

Legendarni vezista Barselone u utorak uveče oborio rekord elitnog takmičenja u broju nastupa.

Fudbal 01.10.2014 | 11:00
I Ćavi u istoriji LŠ!

Posle 16 godina igranja Lige šampiona i čak 142 utakmice "u nogama", Ćavi Ernandez (34) ispisao je još jednu stranicu istorije Lige šampiona.
Čuveni vezista, oslonac "tika-taka" igre, osvajač svih titula koje mogu biti osvojene, otputovao je sa Barselonom u Pariz i nastupio u drugom poluvremenu utakmice protiv Pari Sen Žermena.

Još jednim nastupom u Ligi šampiona, Ćavi je prestigao Raula na listi igrača koji su odigrali najveći broj utakmica u tom takmičenju!

Momak koji je celu karijeru proveo u jednom klubu i koji je imao ogroman uticaj na stvaranje fudbala kakvog danas gledamo, debitovao je u najjačem klupskom takmičenju sve davnije 1998. godine, na Old Trafordu, protiv Mančester junajteda. Ušao je u igru u 67. minutu i nedugo potom Luis Enrike je postigao gol za 3:3.

Ove sezone, Luis Enrike mu je trener, a njegov tadašnji šef - Luj Van Gal, sada je menadžer Mančester junajteda. Holanđanin u svakom razgovoru o svom boravku u Barseloni (1997-2000, 2002-2003) ističe da je upravo on bio taj koji je insistirao da Ćavi zaigra i da ima važnu ulogu.

Ćavi Ernadez - zaljubljenik u fudbal, kreator igre koja je Barselonu učinila jednom od najdominantnijih timova u istoriji - bio je minulog leta nadomak odlaska iz kluba u kojem je od 1991. godine. Ipak, ostao je na Nou Kampu, svestan da će njegovu ulogu centralnog veziste preuzeti Ivan Rakitić.

Prvu priliku za debi u takmičarskoj 2014/15 imao je prošlog vikenda i uverio sve da ga još ne bi trebalo otpisivati. Barsa je sa njim na terenu "pregazila" Granadu, a momak iz katalonskog grada Terasa odigrao je na svom nivou i proveo ceo meč na terenu.

Nema sumnje, još nekoliko godina uživaćemo u njegovoj igri.

Najviše odigranih utakmica u LŠ (samo završnica, bez kvalifikacija)
Ćavi 143
Raul 142
Rajan Gigs 141
Iker Kasiljas 141
Klarens Sedorf 125

Komentari / 0

Ostavite komentar