Враћа се Волкот!

Брзоноги нападач следеће недеље ће почети да тренира са екипом након девет месеци паузе због кидања предњег укрштеног лигамента.

Фудбал 01.10.2014 | 08:30
Враћа се Волкот!

Менаџер Арсенала Арсен Венгер потврдио је да ће се Тио Волкот (25) коначно вратити на терен, пошто је то првобитно било предвиђено за крај августа.

Члан "тобџија" још од лета 2006, Волкот се повредио на утакмици ФА купа против Тотенхема, почетком јануара. Док су га износили са терена, навијачи гостујућег тима гађали су га кованим новцем, а он им прстима показао тада актуелни резултат "2:0".

"То је велика ствар за нас. Не заборавимо да се он повредио у јануару, а сада је октобар. Морали смо дуго да чекамо, надам се да неће бити нових пехова", рекао је Венгер.

Волкот је као седамнаестогодишњак стигао у Арсенал из Саутемптона и од тада је на 281 званичном мечу за клуб постигао 69 погодака.

Венгер припрема екипу за меч другог кола Лиге шампиона против Галатасараја, у коме је победа императив, с обзиром на изгубљене бодове у Дортмунду пре 14 дана.

Повређени су Ремзи, Артета, Дијаби и Жиру, док се Вилшир опоравио, али није сигурно да ли ће и колико играти.

"За пролаз у даље такмичење потребно је освојити бар 10 бодова, тако да је свака утакмица на домаћем терену од животног значаја", истакао је Венгер.

Коментари / 0

Оставите коментар