Vraća se Volkot!

Brzonogi napadač sledeće nedelje će početi da trenira sa ekipom nakon devet meseci pauze zbog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta.

Fudbal 01.10.2014 | 08:30
Vraća se Volkot!

Menadžer Arsenala Arsen Venger potvrdio je da će se Tio Volkot (25) konačno vratiti na teren, pošto je to prvobitno bilo predviđeno za kraj avgusta.

Član "tobdžija" još od leta 2006, Volkot se povredio na utakmici FA kupa protiv Totenhema, početkom januara. Dok su ga iznosili sa terena, navijači gostujućeg tima gađali su ga kovanim novcem, a on im prstima pokazao tada aktuelni rezultat "2:0".

"To je velika stvar za nas. Ne zaboravimo da se on povredio u januaru, a sada je oktobar. Morali smo dugo da čekamo, nadam se da neće biti novih pehova", rekao je Venger.

Volkot je kao sedamnaestogodišnjak stigao u Arsenal iz Sautemptona i od tada je na 281 zvaničnom meču za klub postigao 69 pogodaka.

Venger priprema ekipu za meč drugog kola Lige šampiona protiv Galatasaraja, u kome je pobeda imperativ, s obzirom na izgubljene bodove u Dortmundu pre 14 dana.

Povređeni su Remzi, Arteta, Dijabi i Žiru, dok se Vilšir oporavio, ali nije sigurno da li će i koliko igrati.

"Za prolaz u dalje takmičenje potrebno je osvojiti bar 10 bodova, tako da je svaka utakmica na domaćem terenu od životnog značaja", istakao je Venger.

Komentari / 0

Ostavite komentar