Канцерогене намирнице које једемо сваког дана!

Ове намирнице готово свакодневно једемо, за неке чак и мислимо да су здраве, а истина је потпуно супротна.

Здравље 30.09.2014 | 19:27
 Канцерогене намирнице које једемо сваког дана!

Чипс - Сигурно сте приметили да је тешко одолети томе да не поједете целу кесицу чипса када грицнете један комад. Проблем је у томе што се спрема на врло високим темепературама, због чега се ствара супстанца која се зове акриламид. Овај познати канцероген налази се и у цигаретама, помфриту, чипсу...

Кокице из микроталасне - Звуче безопасно, али нису. Ове кокице паковане су у кесице облепљене перфлуорооктаничном киселином, супстанцом која се налази и на тефлонским тигањима. Такође, често садрже дијацетил, познати појачивач укуса. Пре две године један Американац добио је на суду 7,2 милиона долара на име одштете због хроничне плућне болести коју је задобио једући кокице припремљене у микроталасној пећници.

Парадајз у конзерви - Тачније, ово се односи на било који производ у конзерви. Конзерве су обично превучене супстанцом која се зове бисфенол А, или БПА. Ипак, чак и да хоћете да будете сигурни да сте изабрали конзерву без канцерогених састојака, то неће бити могуће, јер ову супстанцу не стављају на површину конзерве. Парадајз је посебно критичан, јер је у конзерви подложан овој материји.

Месне прерађевине - Постоји много начина да се месо спреми како би било укусније, али неке компаније једноставно претерују у томе. Најгоре на листи су виршле, кобасице, сланина... Највећа опасност је у томе што се приликом њихове припреме ставља велики број додатака. Ни димљени производи нису здравија опција.

Гајена риба - Ако желите да уживате у здравој риби, држите се подаље од оне узгојене на фармама. Фарме риба имају само један циљ, а то је профит. Често риба овако гајена има безброј хемикалија, пестицида, антибиотика... 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лија

01.10.2014 13:19

Шта јести? По свему судећи морамо се вратити у времена букове коре и листа.

ОДГОВОРИТЕ