Николић: Мораћемо се 'тући' с Астерасом!

“Очекујем ванредно велику подршку Гробара у Грчкој. Чак и 500 навијача на стадиону какав је у Триполију може да учини да се на њему осећамо као на домаћем терену", каже тренер Партизана.

Фудбал 30.09.2014 | 20:45
Николић: Мораћемо се 'тући' с Астерасом!

Партизан настављу битку на европском фронту. Црно-бели у оквиру другог кола групне фазе Лиге Европе гостују Астерас Трополису са надом да ће извући и бољи резултат него што је то био случај с Тотенхемом у Хумској (0:0). Тренер Марко Николић упозорава да наредни противник није нимало наиван.
“После непланиране паузе у првенству одлазимо на гостовање ‘грчком представнику’ у Лиги Европе који игру базира на странцима, па у првом тиму има чак осморицу Аргентинаца, голмана Словака и само два до три Грка. Противник је добар, поседује индивидуални квалитет у офанзивном делу, а главна одлика му је агресивност. Играчи Астераса воле да се ‘туку’ на терену, јер имају такав менталитет. Они 90 минута ратују и због тога ћемо морати добро да се ‘потучемо’ са њима, да смањимо број изгубљених лопти и одговоримо на нихову агресију”, рекао је Николић.

Тренер Партизана је додао да су циљ већ испунили пласманом у групну фазу, али…
“Не видимо себе као људе који ће се задовољити малим стварима. Купили смо мир и из тог мира и скромности покушаћемо да одиграмо добру утакмицу и забележимо добар резултат. Морамо да верујемо у успех. Ако верујемо, онда имамо неке шансе, а ако не верујемо, онда немамо никакве шансе”.

Највећу главобољу Николићу задају повреде играча, али све ровите очекује сутра ујутру у авиону за Грчку.
“Дринчић је добио ударац и његова повреда је слична оној коју је Нејмар зарадио на СП пошто је добио ударац у тај део леђа. Тренирао је јуче одвојено од екипе. Данас ће покушати да ради са лоптом и очекујем га у авиону. Бранко Илић има респираторни вирус и повишену температуру , али већ је боље. Међутим, податак да су двојица играча на кључној позицији задњег везног под знаком путања, а да је трећи Брашанац већ дуже повређен, отежавало је припрему овог меча. Повољна вест је да је Волков јуче одрадио тренинг после повреде примицача и да није имао проблема”.

Стадион Астераса прима 7.000 места и Николић очекује велику подршку Гробара због близине и братског односа са навијачима ПАОК-а.
“Очекујем ванредно велику подршку Гробара у Грчкој. Чак и 500 навијача на стадиону какав је у Триполију може да учини да се на њему осећамо као на домаћем терену. Анализирали смо Астерас на утакмицама са Макабијем, Мајнцом и Бешикташем, као и на још неким у првенству и видели да често ротирају састав, али без обзира да ли ће играти у формацији 4-3-3 или у класичној 4-2-3-1, мене висе занима игра Партизана. Не бих волео да ме неко схвати погрешно, али ми живимо и зависимо од тога како ћемо ми да се покажемо. Занима ме да ли можемо да поновимо у Грчкој она издања која смо приказивали на претходним утакмицама”.

Партизан у октобру очекује изузетно паклен распоред који почиње са Астерасом, а између осталог ривали ће бити још Звезда, Јагодина, Војводина и Бешикташ. Николићу је с тога упућено питање да ли ће у предстојећем месецу угасити две звезде - српску и грчку.
“Наш циљ није да угасимо било кога или било шта него да остварујемо победе за Партизан”, био је уздржан Николић.

Коментари / 0

Оставите коментар