Nikolić: Moraćemo se 'tući' s Asterasom!

“Očekujem vanredno veliku podršku Grobara u Grčkoj. Čak i 500 navijača na stadionu kakav je u Tripoliju može da učini da se na njemu osećamo kao na domaćem terenu", kaže trener Partizana.

Fudbal 30.09.2014 | 20:45
Nikolić: Moraćemo se 'tući' s Asterasom!

Partizan nastavlju bitku na evropskom frontu. Crno-beli u okviru drugog kola grupne faze Lige Evrope gostuju Asteras Tropolisu sa nadom da će izvući i bolji rezultat nego što je to bio slučaj s Totenhemom u Humskoj (0:0). Trener Marko Nikolić upozorava da naredni protivnik nije nimalo naivan.
“Posle neplanirane pauze u prvenstvu odlazimo na gostovanje ‘grčkom predstavniku’ u Ligi Evrope koji igru bazira na strancima, pa u prvom timu ima čak osmoricu Argentinaca, golmana Slovaka i samo dva do tri Grka. Protivnik je dobar, poseduje individualni kvalitet u ofanzivnom delu, a glavna odlika mu je agresivnost. Igrači Asterasa vole da se ‘tuku’ na terenu, jer imaju takav mentalitet. Oni 90 minuta ratuju i zbog toga ćemo morati dobro da se ‘potučemo’ sa njima, da smanjimo broj izgubljenih lopti i odgovorimo na nihovu agresiju”, rekao je Nikolić.

Trener Partizana je dodao da su cilj već ispunili plasmanom u grupnu fazu, ali…
“Ne vidimo sebe kao ljude koji će se zadovoljiti malim stvarima. Kupili smo mir i iz tog mira i skromnosti pokušaćemo da odigramo dobru utakmicu i zabeležimo dobar rezultat. Moramo da verujemo u uspeh. Ako verujemo, onda imamo neke šanse, a ako ne verujemo, onda nemamo nikakve šanse”.

Najveću glavobolju Nikoliću zadaju povrede igrača, ali sve rovite očekuje sutra ujutru u avionu za Grčku.
“Drinčić je dobio udarac i njegova povreda je slična onoj koju je Nejmar zaradio na SP pošto je dobio udarac u taj deo leđa. Trenirao je juče odvojeno od ekipe. Danas će pokušati da radi sa loptom i očekujem ga u avionu. Branko Ilić ima respiratorni virus i povišenu temperaturu , ali već je bolje. Međutim, podatak da su dvojica igrača na ključnoj poziciji zadnjeg veznog pod znakom putanja, a da je treći Brašanac već duže povređen, otežavalo je pripremu ovog meča. Povoljna vest je da je Volkov juče odradio trening posle povrede primicača i da nije imao problema”.

Stadion Asterasa prima 7.000 mesta i Nikolić očekuje veliku podršku Grobara zbog blizine i bratskog odnosa sa navijačima PAOK-a.
“Očekujem vanredno veliku podršku Grobara u Grčkoj. Čak i 500 navijača na stadionu kakav je u Tripoliju može da učini da se na njemu osećamo kao na domaćem terenu. Analizirali smo Asteras na utakmicama sa Makabijem, Majncom i Bešiktašem, kao i na još nekim u prvenstvu i videli da često rotiraju sastav, ali bez obzira da li će igrati u formaciji 4-3-3 ili u klasičnoj 4-2-3-1, mene vise zanima igra Partizana. Ne bih voleo da me neko shvati pogrešno, ali mi živimo i zavisimo od toga kako ćemo mi da se pokažemo. Zanima me da li možemo da ponovimo u Grčkoj ona izdanja koja smo prikazivali na prethodnim utakmicama”.

Partizan u oktobru očekuje izuzetno paklen raspored koji počinje sa Asterasom, a između ostalog rivali će biti još Zvezda, Jagodina, Vojvodina i Bešiktaš. Nikoliću je s toga upućeno pitanje da li će u predstojećem mesecu ugasiti dve zvezde - srpsku i grčku.
“Naš cilj nije da ugasimo bilo koga ili bilo šta nego da ostvarujemo pobede za Partizan”, bio je uzdržan Nikolić.

Komentari / 0

Ostavite komentar