Милинко Пантић о данашњем Атлетику

Легенда мадридског клуба без сујете каже да он и Коке нису за поређење, а да је млади Саул Њигез наследник актуелног тренера.

Фудбал 30.09.2014 | 20:30
Милинко Пантић о данашњем Атлетику

Ова фантастична генерација Атлетикових фудбалера под вођством Дијега Симеонеа је помрачила славу оне Антићеве од пре две деценије која има клутни статус међу навијачима Јорганџија. Тада је идеолог игре и кључ Атлетиковог успеха био српски плејмејкер Милинко Пантић. За навијаче Атлетика, Милинко је и даље икона клуба, ужива огромно поштовање и као сваки “сосиос” Јорганџија радује се успесима црвено-белих.

За многе бивше фудбалске асове је својствено да су сујетни, да им не прија када их неко млађи надмаши, али код Пантића није такав случај. У разговору за шпанску радио станицу Кадена Копе, Пантић је причао о двојици талентованих Атлетикових фудбалера: Кокеу и Саулу Њигезу који су до првог тима дошли директно из омладинске школе. Иако шпански новинари честио пореде Кокеа са Пантићем, српски ас искрено каже да ту нема места поређењу.
“Много је бољи од мене… Где нађосте да поредите нас двојицу? Осим у извођење прекида, не можемо да се поредимо. Он је мотор Атлетика. Не сећам се када сам видео да неки играч претрчи 17 километара на мечу као што је то био случај са Кокеом против Олимпијакоса. Да сам ја имао његова плућа, где би ми крај био… Ја сам се као играч много више ослањао на таленат, нисам био радник. Овај момак ни у једном тренутку не стоји на терену, стално је у покрету. Мислим да трчи и када дође кући”, сликовито објашњава Пантић.

Коке је био откриће прошле сезоне, а ове би то могао да буде суперталентовани Саул Њигез. Момак којег је Пантић тренирао у Б тима Атлетика.
“Он је прави фудбалер. Отац му је био фудбалер, има фудбалске гене, преодређен је да успе. Њему је свеједно да ли игра или је на клупи, на тренингу је увек насмејан и добро расположен. Има велику жељу да успе, а нема фудбалске лимите. Подсећа ме на Симеонеа. Играо сам са Симеонеом две године и овај дечко личи на њега по карактеру, идентично се понашају. Мислим да може да буде нови Симеоне”, поручио је Милинко Пантић.

Коментари / 0

Оставите коментар