Milinko Pantić o današnjem Atletiku

Legenda madridskog kluba bez sujete kaže da on i Koke nisu za poređenje, a da je mladi Saul Njigez naslednik aktuelnog trenera.

Fudbal 30.09.2014 | 20:30
Milinko Pantić o današnjem Atletiku

Ova fantastična generacija Atletikovih fudbalera pod vođstvom Dijega Simeonea je pomračila slavu one Antićeve od pre dve decenije koja ima klutni status među navijačima Jorgandžija. Tada je ideolog igre i ključ Atletikovog uspeha bio srpski plejmejker Milinko Pantić. Za navijače Atletika, Milinko je i dalje ikona kluba, uživa ogromno poštovanje i kao svaki “sosios” Jorgandžija raduje se uspesima crveno-belih.

Za mnoge bivše fudbalske asove je svojstveno da su sujetni, da im ne prija kada ih neko mlađi nadmaši, ali kod Pantića nije takav slučaj. U razgovoru za špansku radio stanicu Kadena Kope, Pantić je pričao o dvojici talentovanih Atletikovih fudbalera: Kokeu i Saulu Njigezu koji su do prvog tima došli direktno iz omladinske škole. Iako španski novinari čestio porede Kokea sa Pantićem, srpski as iskreno kaže da tu nema mesta poređenju.
“Mnogo je bolji od mene… Gde nađoste da poredite nas dvojicu? Osim u izvođenje prekida, ne možemo da se poredimo. On je motor Atletika. Ne sećam se kada sam video da neki igrač pretrči 17 kilometara na meču kao što je to bio slučaj sa Kokeom protiv Olimpijakosa. Da sam ja imao njegova pluća, gde bi mi kraj bio… Ja sam se kao igrač mnogo više oslanjao na talenat, nisam bio radnik. Ovaj momak ni u jednom trenutku ne stoji na terenu, stalno je u pokretu. Mislim da trči i kada dođe kući”, slikovito objašnjava Pantić.

Koke je bio otkriće prošle sezone, a ove bi to mogao da bude supertalentovani Saul Njigez. Momak kojeg je Pantić trenirao u B tima Atletika.
“On je pravi fudbaler. Otac mu je bio fudbaler, ima fudbalske gene, preodređen je da uspe. Njemu je svejedno da li igra ili je na klupi, na treningu je uvek nasmejan i dobro raspoložen. Ima veliku želju da uspe, a nema fudbalske limite. Podseća me na Simeonea. Igrao sam sa Simeoneom dve godine i ovaj dečko liči na njega po karakteru, identično se ponašaju. Mislim da može da bude novi Simeone”, poručio je Milinko Pantić.

Komentari / 0

Ostavite komentar