Видићу, крив си, брани се!

Италијански медији критикују Србина због лоше игре у Интеру, али наводе да је он први љут на себе због грешака које је направио. Бивши тренер Нероазура Ђиђи Симони брани доскорашњег капитена Манчестер Јунајтеда.

Фудбал 30.09.2014 | 20:15
Видићу, крив си, брани се!

И док се у Италији један Србин слави, Немања Видић се нашао на "оптуженичкој клупи" италијанских медија, као један од главних криваца за крах Интера против Каљарија на Сан Сиру. Колико су Видића хвалили за његов учинак на претходним утакмицама, изузев оне против Палерма због невероватног кикса који је омогућио Палерму да поведе са 1:0 већ у трећем минуту, толико је бивши стуб одбране Манчестер Јунајтеда био куђен после пораза од Каљарија.

Како Коријере дело спорт у тексту под насловом "Видић, Интер чека оног правог" објашњава да се од српског фудбалера очекује много и зато је на удару критика, односно њему се најмање опрашта управо због његове каријере и квалитета које поседује.

"Нико не доводи у питање класу, искуство и лидерску улогу Видића у Апијано Ђентилеу, штавише сви су убеђени да је он најбоље појачање за које није плаћено обештећење у историји Интера. Видићу се замера то што у кључним епизодама појединих утакмица није био на висини својих могућности и што се од њега очекује да преузме команду над бродом кад почне да пропушта воду. Скривљени пенали против Торина и Каљарија, кикс против Палерма, непотребно искључење на премијери у Серији А против Торина потрли су све оно добро што је Видић урадио на старту сезоне када је, између осталог, захваљујући њему Интер на првих седам званичних утакмица примо само један гол", пише Коријере.

Наравно, у олакшавајуће околности на рачун Видића се цитира то што још увек не говори италијански и споразумевање са саиграчима није увек идеално управо због језичке баријере, такође се наводи и да је промена стила игре утицала на допринос 32-годишњег Ужичанина, као и велики број утакмица које је одиграо за кратко време. Умор који је стигао Видића, за који је одговорност преузео тренер Мацари признавши да је требало да га одмори против Каљарија, смањили су његову луцидност и концентарацију на утакмици против Каљарија. Меч на којем су му највише биле потребне поменуте карактеристике, имајући у виду начин игре коју форсира Здењек Земан.

Како преносе извештачи из Апијано Ђентилеа Видић је први који није задовољан својим партијама у дресу Интера и разочаран је због пораза од Каљарија. Тренеру Мацарију се посебно свиђа што је Видић први критичар самог себе и не бежи од преузимања одговорности и признавања грешки. С друге стране, присуство Видића омогућава Мацарију да озбиљно размисли о епохалној промени његове фудбалске филозофије која се увек базирала на одбрани са три дефанзивца у задњој линији и прелазак на класичну поставку са четири одбрамбена фудбалера.

Бивши тренер Интера Ђиђи Симони тврди да ће Видић врло брзо показати свима о колико квалитетном играчу се ради.

"За мене је Видић најважније појачање протеклог прелазног рока за Интер. Није лако прилагодити се на начин играња и суђења у Италији, поготово ако долазите из Премијер лиге, ипак то не оправдава одређене киксеве које је имао Видић. Саветовао бих му, да сам ја на клупи Интера, да игра као што је то радио у Енглеској. Верујем да би један постигнут гол био веома значајан за даљи ток сезоне. Ако би постигао гол против Фјорентине или у наредним мечевима, многе грешке би биле заборављене и он би стекао додатно самопуздање. Не заборавите да није лако навићи се на одбрану састављену од три играча после деценије у којој сте играли у формацији са четири дефанзивца", упозорио је Симони.

Видић ће прескочити утакмицу Лиге Европе против Карабага како би свеж и одморан дочекао утакмицу са Фјорентином и успешно спречио откључавање Интерове обране на стадиону Артемио Франки у Фиренци, а можда и постигао свој први гол, како му је пожелео Симони.

Коментари / 0

Оставите коментар