Vidiću, kriv si, brani se!

Italijanski mediji kritikuju Srbina zbog loše igre u Interu, ali navode da je on prvi ljut na sebe zbog grešaka koje je napravio. Bivši trener Neroazura Điđi Simoni brani doskorašnjeg kapitena Mančester Junajteda.

Fudbal 30.09.2014 | 20:15
Vidiću, kriv si, brani se!

I dok se u Italiji jedan Srbin slavi, Nemanja Vidić se našao na "optuženičkoj klupi" italijanskih medija, kao jedan od glavnih krivaca za krah Intera protiv Kaljarija na San Siru. Koliko su Vidića hvalili za njegov učinak na prethodnim utakmicama, izuzev one protiv Palerma zbog neverovatnog kiksa koji je omogućio Palermu da povede sa 1:0 već u trećem minutu, toliko je bivši stub odbrane Mančester Junajteda bio kuđen posle poraza od Kaljarija.

Kako Korijere delo sport u tekstu pod naslovom "Vidić, Inter čeka onog pravog" objašnjava da se od srpskog fudbalera očekuje mnogo i zato je na udaru kritika, odnosno njemu se najmanje oprašta upravo zbog njegove karijere i kvaliteta koje poseduje.

"Niko ne dovodi u pitanje klasu, iskustvo i lidersku ulogu Vidića u Apijano Đentileu, štaviše svi su ubeđeni da je on najbolje pojačanje za koje nije plaćeno obeštećenje u istoriji Intera. Vidiću se zamera to što u ključnim epizodama pojedinih utakmica nije bio na visini svojih mogućnosti i što se od njega očekuje da preuzme komandu nad brodom kad počne da propušta vodu. Skrivljeni penali protiv Torina i Kaljarija, kiks protiv Palerma, nepotrebno isključenje na premijeri u Seriji A protiv Torina potrli su sve ono dobro što je Vidić uradio na startu sezone kada je, između ostalog, zahvaljujući njemu Inter na prvih sedam zvaničnih utakmica primo samo jedan gol", piše Korijere.

Naravno, u olakšavajuće okolnosti na račun Vidića se citira to što još uvek ne govori italijanski i sporazumevanje sa saigračima nije uvek idealno upravo zbog jezičke barijere, takođe se navodi i da je promena stila igre uticala na doprinos 32-godišnjeg Užičanina, kao i veliki broj utakmica koje je odigrao za kratko vreme. Umor koji je stigao Vidića, za koji je odgovornost preuzeo trener Macari priznavši da je trebalo da ga odmori protiv Kaljarija, smanjili su njegovu lucidnost i koncentaraciju na utakmici protiv Kaljarija. Meč na kojem su mu najviše bile potrebne pomenute karakteristike, imajući u vidu način igre koju forsira Zdenjek Zeman.

Kako prenose izveštači iz Apijano Đentilea Vidić je prvi koji nije zadovoljan svojim partijama u dresu Intera i razočaran je zbog poraza od Kaljarija. Treneru Macariju se posebno sviđa što je Vidić prvi kritičar samog sebe i ne beži od preuzimanja odgovornosti i priznavanja greški. S druge strane, prisustvo Vidića omogućava Macariju da ozbiljno razmisli o epohalnoj promeni njegove fudbalske filozofije koja se uvek bazirala na odbrani sa tri defanzivca u zadnjoj liniji i prelazak na klasičnu postavku sa četiri odbrambena fudbalera.

Bivši trener Intera Điđi Simoni tvrdi da će Vidić vrlo brzo pokazati svima o koliko kvalitetnom igraču se radi.

"Za mene je Vidić najvažnije pojačanje proteklog prelaznog roka za Inter. Nije lako prilagoditi se na način igranja i suđenja u Italiji, pogotovo ako dolazite iz Premijer lige, ipak to ne opravdava određene kikseve koje je imao Vidić. Savetovao bih mu, da sam ja na klupi Intera, da igra kao što je to radio u Engleskoj. Verujem da bi jedan postignut gol bio veoma značajan za dalji tok sezone. Ako bi postigao gol protiv Fjorentine ili u narednim mečevima, mnoge greške bi bile zaboravljene i on bi stekao dodatno samopuzdanje. Ne zaboravite da nije lako navići se na odbranu sastavljenu od tri igrača posle decenije u kojoj ste igrali u formaciji sa četiri defanzivca", upozorio je Simoni.

Vidić će preskočiti utakmicu Lige Evrope protiv Karabaga kako bi svež i odmoran dočekao utakmicu sa Fjorentinom i uspešno sprečio otključavanje Interove obrane na stadionu Artemio Franki u Firenci, a možda i postigao svoj prvi gol, kako mu je poželeo Simoni.

Komentari / 0

Ostavite komentar