Миха донео 10 милиона евра Сампдорији!

Вредност играча Сампдорије вртоглаво скаче од када је на клупу дошао српски стручњак.

Фудбал 30.09.2014 | 19:45
Миха донео 10 милиона евра Сампдорији!

Сампдорија је опет битан фактор у италијанском фудбалу. Некадашњи првак Италије се после пет одиграних кола налази на четвртом месту Серије А, нема пораз, примио је само два гола, навијачи Сампа опет сањају пласман у Европу…

Заслуге Синише Михајловића за процват клуба из Лигурије су огромне. Српски тренер је преузео Дорију средином прошле сезоне у тешком моменту када је екипа била у зони испадања и успео експресно да лансира клуб у средину табеле. Прошле године је гасио пожар и крпио рупе, али је истовремено направио темељ тима за нову сезону што сада даје резултате.

Укупно, од доласка у Самопдорију, Михајловић је на 34 меча уписао 13 победа, осам ремија и 10 пораза. Извео је праву револуцију на стадиону Луиђи Ферарис. Поред бодовног капитала, успеси Сампдорије доносе и капитал на фудбалском тржишту.

Специјализовани италијански портали за фудбалску пијацу су израчунали да је Михајловић од доласка на клупу већ донео Сампдорији капитал од десет милиона евра у скоку тржишне вредности играча. И то на само неколико примера.

Млади плејмејкер Роберто Соријано је до Михајловићевог доласка био играч без битне улоге у тиму и вредео је око два милиона евра. Данас је овај момак рођен у Немачкој где је прошао Бајернову школу, незамењив члан Михиног тима, вреди минимум пет милиона евра и већ је на радару селектора Контеа који га је посматрао у минулом дербију Дела Лантерна.

Можда и најбољи пример процвата под Михајловићевом палицом је вечити таленат италијанског фудбала Стефано Окака Чука. Никада доказани потенцијал Роме се после одласка из престонице сељакао по позајмицама, променио шест различитих клубова да би прошле зиме дошао у Ђенову из Парме као Михајловићева жеља у замену за Николу Поција. За нешто више од пола године, Окака је потпуно експлодирао и уписао шест голова и шест асистенција. Када је дошао у Самп, вредност му је износила милион евра, сада је пет пута већа.

И најбољем играчу клуба Манолу Габијадинију расте цена. Пре годину дана је вредео десет милиона, сада му је минимална цена 12.500.000 евра (половина уговора у власништву Јувентуса). Едер сада вреди око осам милиона евра, а пре Михајловићевог доласка му је максимална вредност износила пет милиона евра. Слична је ситуација и са левим беком Ређинијем којем је цена са 1.300.000 милиона евра скочила на три милиона…

Зато није ни чудо што газда клуба Масимо Фереро каже да обожава Михајловића и да га се никада не би одрекао.

Коментари / 0

Оставите коментар