Miha doneo 10 miliona evra Sampdoriji!

Vrednost igrača Sampdorije vrtoglavo skače od kada je na klupu došao srpski stručnjak.

Fudbal 30.09.2014 | 19:45
Miha doneo 10 miliona evra Sampdoriji!

Sampdorija je opet bitan faktor u italijanskom fudbalu. Nekadašnji prvak Italije se posle pet odigranih kola nalazi na četvrtom mestu Serije A, nema poraz, primio je samo dva gola, navijači Sampa opet sanjaju plasman u Evropu…

Zasluge Siniše Mihajlovića za procvat kluba iz Ligurije su ogromne. Srpski trener je preuzeo Doriju sredinom prošle sezone u teškom momentu kada je ekipa bila u zoni ispadanja i uspeo ekspresno da lansira klub u sredinu tabele. Prošle godine je gasio požar i krpio rupe, ali je istovremeno napravio temelj tima za novu sezonu što sada daje rezultate.

Ukupno, od dolaska u Samopdoriju, Mihajlović je na 34 meča upisao 13 pobeda, osam remija i 10 poraza. Izveo je pravu revoluciju na stadionu Luiđi Feraris. Pored bodovnog kapitala, uspesi Sampdorije donose i kapital na fudbalskom tržištu.

Specijalizovani italijanski portali za fudbalsku pijacu su izračunali da je Mihajlović od dolaska na klupu već doneo Sampdoriji kapital od deset miliona evra u skoku tržišne vrednosti igrača. I to na samo nekoliko primera.

Mladi plejmejker Roberto Sorijano je do Mihajlovićevog dolaska bio igrač bez bitne uloge u timu i vredeo je oko dva miliona evra. Danas je ovaj momak rođen u Nemačkoj gde je prošao Bajernovu školu, nezamenjiv član Mihinog tima, vredi minimum pet miliona evra i već je na radaru selektora Kontea koji ga je posmatrao u minulom derbiju Dela Lanterna.

Možda i najbolji primer procvata pod Mihajlovićevom palicom je večiti talenat italijanskog fudbala Stefano Okaka Čuka. Nikada dokazani potencijal Rome se posle odlaska iz prestonice seljakao po pozajmicama, promenio šest različitih klubova da bi prošle zime došao u Đenovu iz Parme kao Mihajlovićeva želja u zamenu za Nikolu Pocija. Za nešto više od pola godine, Okaka je potpuno eksplodirao i upisao šest golova i šest asistencija. Kada je došao u Samp, vrednost mu je iznosila milion evra, sada je pet puta veća.

I najboljem igraču kluba Manolu Gabijadiniju raste cena. Pre godinu dana je vredeo deset miliona, sada mu je minimalna cena 12.500.000 evra (polovina ugovora u vlasništvu Juventusa). Eder sada vredi oko osam miliona evra, a pre Mihajlovićevog dolaska mu je maksimalna vrednost iznosila pet miliona evra. Slična je situacija i sa levim bekom Ređinijem kojem je cena sa 1.300.000 miliona evra skočila na tri miliona…

Zato nije ni čudo što gazda kluba Masimo Ferero kaže da obožava Mihajlovića i da ga se nikada ne bi odrekao.

Komentari / 0

Ostavite komentar