Бјековић о изборима: Не дирајте Ђурића!

„Евентуално би Бранко Ружић могао да га замени“, ироничан је легендарни ас црно-белих у сусрет Скупштини клуба из Хумске 1.

Фудбал 30.09.2014 | 20:00
Бјековић о изборима: Не дирајте Ђурића!

Партизан спрема Скупштину, навијачи на свакој утакмици скандирају „управа напоље“, а легенда клуба каже да ништа у Хумској 1 не би требало мењати. Додуше, то је иронична порука Ненада Бјековића актуелном руководству црно-белих, предвођеним Драганом Ђурићем.

Избори у Партизану требало би да буду одржани до краја године, али...
„Зашто избори? Ја бих задржао Ђурића. Ако се кандидује он ће и да победи. Евентуално би Бранко Ружић могао да га замени, ако баш Ђурић није у прилици да обавља посао због многобројних обавеза. Ипак, ја њих двојицу не бих раздвајао, нити бих правио разлику ко је први, а ко други. Одлично функционишу у тандему, а кад је нешто савршено, онда га не би требало мењати“, рекао је Бјековић за Информер.

Основни разлог за овакво Бјековићево излагање лежи у чињеници да је Ђурић до сада неколико пута најављивао одлазак са функције, али се то никад истински није догодило.
„Било је приче да ће се повући, затим да је предао овлашћења на потпредседнике и да је само формално на функцији. Верујем да би се стварно повукао, али га гризе савест. Зна колико добро ради и питање је да ли би његов наследник тако добро водио клуб. Интереси Партизана су му изнад свега и неће да ризикује да на челну функцију дође човек који не би би посвећен клубу“.

Мада му често спочитавају да је вођа опозиције и да захтева промене, Бјековић на крају додаје да нема амбицију да се враћа на неку од руководећих фунцкија клуб који га је прославио.
„Не бих се кандидовао, јер не волим да губим. Јасно је да бих од Ђурића изгубио, јер ко сам ја да будем председник Партизана? Да нисам случајно некад играо фудбал за тај клуб, можда био тренер и спортски директор, да ме није неко случајно бирао за потпредседника. Не знам на основу чега бих се кандидовао. Данас су на цени неке друге вредности“, допунио је, опет иронично, Ненад Бјековић.

Коментари / 0

Оставите коментар