Bjeković o izborima: Ne dirajte Đurića!

„Eventualno bi Branko Ružić mogao da ga zameni“, ironičan je legendarni as crno-belih u susret Skupštini kluba iz Humske 1.

Fudbal 30.09.2014 | 20:00
Bjeković o izborima: Ne dirajte Đurića!

Partizan sprema Skupštinu, navijači na svakoj utakmici skandiraju „uprava napolje“, a legenda kluba kaže da ništa u Humskoj 1 ne bi trebalo menjati. Doduše, to je ironična poruka Nenada Bjekovića aktuelnom rukovodstvu crno-belih, predvođenim Draganom Đurićem.

Izbori u Partizanu trebalo bi da budu održani do kraja godine, ali...
„Zašto izbori? Ja bih zadržao Đurića. Ako se kandiduje on će i da pobedi. Eventualno bi Branko Ružić mogao da ga zameni, ako baš Đurić nije u prilici da obavlja posao zbog mnogobrojnih obaveza. Ipak, ja njih dvojicu ne bih razdvajao, niti bih pravio razliku ko je prvi, a ko drugi. Odlično funkcionišu u tandemu, a kad je nešto savršeno, onda ga ne bi trebalo menjati“, rekao je Bjeković za Informer.

Osnovni razlog za ovakvo Bjekovićevo izlaganje leži u činjenici da je Đurić do sada nekoliko puta najavljivao odlazak sa funkcije, ali se to nikad istinski nije dogodilo.
„Bilo je priče da će se povući, zatim da je predao ovlašćenja na potpredsednike i da je samo formalno na funkciji. Verujem da bi se stvarno povukao, ali ga grize savest. Zna koliko dobro radi i pitanje je da li bi njegov naslednik tako dobro vodio klub. Interesi Partizana su mu iznad svega i neće da rizikuje da na čelnu funkciju dođe čovek koji ne bi bi posvećen klubu“.

Mada mu često spočitavaju da je vođa opozicije i da zahteva promene, Bjeković na kraju dodaje da nema ambiciju da se vraća na neku od rukovodećih funckija klub koji ga je proslavio.
„Ne bih se kandidovao, jer ne volim da gubim. Jasno je da bih od Đurića izgubio, jer ko sam ja da budem predsednik Partizana? Da nisam slučajno nekad igrao fudbal za taj klub, možda bio trener i sportski direktor, da me nije neko slučajno birao za potpredsednika. Ne znam na osnovu čega bih se kandidovao. Danas su na ceni neke druge vrednosti“, dopunio je, opet ironično, Nenad Bjeković.

Komentari / 0

Ostavite komentar