Дачић наредио да СПС ћути о СНС

Лидер социјалиста Ивица Дачић препоручио је свим функционерима странке да не коментаришу најновије нападе из Српске напредне странке (СНС), пише ''Блиц''.

Србија 30.09.2014 | 09:15
Дачић наредио да СПС ћути о СНС

Последње у низу варница измедју напредњака и социјалиста дошле су од Александра Јовичића, потпредседника ИО СНС и посланика.

Он је Дачића и председника ИО СПС Бранка Ружића назвао ''окорелим криминалцима'', а за Ружића да је ''позната тајкунска улизица и подгузна мува'', као и да с њима у Влади нема напретка.

СПС је о томе одлучио да ћути, а према писању ''Блица'', разлог је Дачићева забрана оглашавања.
Наредба је, пише ''Блиц'', ишла дотле да су поједини млади социјалисти морали са Твитера и Фејсбука да бришу изјаве подршке својој партији.

Један од младих социјалиста рекао је за ''Блиц'' да је проблем био чак и твит са питањем да ли ће се СНС оградити од изјаве Јовичића.

Једини који, ипак, није послушао Дачића је Бранко Ружић који је у изјаави за јавност најавио да ће тужити Јовичића, за којег је рекао да је ''младић из СНС 'цивилизованог вокабулара'''.

''Не видим ни на који начин да такав иступ може да наруши функционисање Владе. Тај иступ је добио два минута славе, колико ће добити и епилог пред судом, рекао је Ружић.

Медјутим, одмах је одговорио Јовичић. Он каже да је ''одушевљен претњама судјењем'', јер ће се тако ''показати којим је тајкунима служио Ружић''.

Зорана Михајловић, потпредседница Владе, рекла је ''Блицу'' да се у Влади нико не бави овом темом.
Изјава Јовичића је уследила после Ружићеве критике укидања ''Утиска недеље''.

Премијер Србије Александар Вучић рекао је пре два дана да су изјаве које су изнели функционери СПС и СНС Бранко Ружић и Александар Јовичић њихови лични ставови.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

30.09.2014 07:39

ОВАЈ СПС ЈЕ СТРАНКА БЕЗ БУДУЦНОСТИ... АЛИ ДАЦИЦ НЕ МИСЛИ ТАКО.... САМО ТРЕБА ДА СЕ РИЈЕСИ СВОЈИХ ОЛОВНИХ ВОЈНИКА... А ТО ЈЕ ТЕСКОООО..

ОДГОВОРИТЕ