Dačić naredio da SPS ćuti o SNS

Lider socijalista Ivica Dačić preporučio je svim funkcionerima stranke da ne komentarišu najnovije napade iz Srpske napredne stranke (SNS), piše ''Blic''.

Srbija 30.09.2014 | 09:15
Dačić naredio da SPS ćuti o SNS

Poslednje u nizu varnica izmedju naprednjaka i socijalista došle su od Aleksandra Jovičića, potpredsednika IO SNS i poslanika.

On je Dačića i predsednika IO SPS Branka Ružića nazvao ''okorelim kriminalcima'', a za Ružića da je ''poznata tajkunska ulizica i podguzna muva'', kao i da s njima u Vladi nema napretka.

SPS je o tome odlučio da ćuti, a prema pisanju ''Blica'', razlog je Dačićeva zabrana oglašavanja.
Naredba je, piše ''Blic'', išla dotle da su pojedini mladi socijalisti morali sa Tvitera i Fejsbuka da brišu izjave podrške svojoj partiji.

Jedan od mladih socijalista rekao je za ''Blic'' da je problem bio čak i tvit sa pitanjem da li će se SNS ograditi od izjave Jovičića.

Jedini koji, ipak, nije poslušao Dačića je Branko Ružić koji je u izjaavi za javnost najavio da će tužiti Jovičića, za kojeg je rekao da je ''mladić iz SNS 'civilizovanog vokabulara'''.

''Ne vidim ni na koji način da takav istup može da naruši funkcionisanje Vlade. Taj istup je dobio dva minuta slave, koliko će dobiti i epilog pred sudom, rekao je Ružić.

Medjutim, odmah je odgovorio Jovičić. On kaže da je ''oduševljen pretnjama sudjenjem'', jer će se tako ''pokazati kojim je tajkunima služio Ružić''.

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade, rekla je ''Blicu'' da se u Vladi niko ne bavi ovom temom.
Izjava Jovičića je usledila posle Ružićeve kritike ukidanja ''Utiska nedelje''.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je pre dva dana da su izjave koje su izneli funkcioneri SPS i SNS Branko Ružić i Aleksandar Jovičić njihovi lični stavovi.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

GASTARBAJTER

30.09.2014 07:39

OVAJ SPS JE STRANKA BEZ BUDUCNOSTI... ALI DACIC NE MISLI TAKO.... SAMO TREBA DA SE RIJESI SVOJIH OLOVNIH VOJNIKA... A TO JE TESKOOOO..

ODGOVORITE