Мишковићеви и Ђиласови кадрови воде Додикову кампању; Додик ангажовао и психолога

Бранко Миљуш био је директор београдског “Пресса”, све до доласка Александра Вучића на власт. “Пресс” се тада угасио, а сазнало се да су иза те новине стајали Мирослав Мишковић и Драган Ђилас.

Република Српска 29.09.2014 | 21:45
Мишковићеви и Ђиласови кадрови воде Додикову кампању; Додик ангажовао и психолога

Показало се да је та “успјешна” новина итекако неуспјешна, јер се, без тајкунских пара, није могла одржати на тржишту.

Бранко Миљуш нови посао пронашао је у ИПСОС-у, а та маркетишка агенција га је у марту ове године послала у Бањалуку да својим умијећима помогне Милораду Додику, Жељки Цвијановић и СНСД-у да остваре изборну побједу.

Прецизније, СНСД и Додик су у марту ове године ангажовали ИПСОС да им ради дио изборне кампање. Непознато је одакле се плаћају те услуге, а како ствари стоје, страначки интереси измирују се из буџета РС.

Миљуш је тренутно код Додика, у кабинету предсједника РС, и задужен је за односе са јавношћу, мада се његове име не налази на списку Додикових званичних савјетника. Чини то умјесто Милана Трбојевића, који је са те позиције именован на функцију директора Дирекције на РТРС.

Трбојевић је у Јавни сервис декретом делегиран заједно са Драшком Милиновићем, који је постао генерални директор те куће. Прије тога, Милиновић је био шеф кабинета Жељке Цвијановић, гдје је дошао са позиције шефа кабинета Милорада Додика.

Милиновић и Трбојевић су на челне позиције у РТРС именовани Додиковим декретом, управо у вријеме када је и Миљуш прихајао у Бањалуку.

Током мајских поплава, Миљуш је је био алфа и омега кампање којом се власт прала од сваке одговорности за катаклизму.

Одлучивао је када ће ићи прес конференције и шта ће се рећи на њима. И, наравно, ко ће то рећи.

Миљуш је тако постао неформални шеф Режима за медије, а потпуно је под своју контролу ставио РТРС, који је, након његовог указања, под стопостотном контролом СНСД-а.

Милиновић је канал преко којег дејствује Миљуш.

Миљуш је недавно био и у делегацији Владе РС, приликом посјете Жељке Цвијановић Херцеговини.   

Бранко Миљуш је син Бране Миљуша, кога је, својевремено, предложио бивши предсједник Никола Поплашен за мандатара Владе РС.

Миљуш старији неславно је завршио мандатарење, јер га је Додик тада преко својих медија буквално урнисао, а Поплашен је платио превисоку цијену одбијања да тадашњег (и садашњег) шефа СНСД-а предложи за мандатара.

Високи представник Карлос Вестендорп смијенио је Поплашена са позиције предсједника РС 5. марта 1999. године. Милорад Додик поздравио је смјену Поплашена ријечима:

”Институцију предсједника РС угрожавао је предсједник Никола Поплашен и требало је учинити нешто да се она заштити, а одлука Карлоса Вестендорпа била је добар потез да се то учини”.

Бране Миљуш тада је нестао из Републике Српске, у коју се петнаест година касније вратио његов син, као водећи Додиков ПР агент. Паре и интереси су чудо!

Још је једна ствар врло занимљива: Бранко Миљуш у својим ауторским текстовима није крио презир према припадницима Војске Републике Српске, карактеришући их као “папке и сељаке”. Мора да су га такви ставови препоручили Додику.

Није надомет знати како су његове раније газде, Мишковић и Ђилас, завршили: Први је завршио са оптужницом пред Специјалним судом за организовани криминал у Београду, а Ђилас на политичкој депонији, тешко поражен и политички понижен од Вучића и његовог СНС-а.
Даље закључке извлачите сами!

Док анализирате, имајте на уму да је Додик за кампању ангажовао и психолога С. Станчић, из Бањалуке. Психолог стално на путовањима прати или Додика или Цвијановићеву, а да ли им је потребан због њих или народа…?!

СлободанВасковицБлог

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

ацо

29.09.2014 19:51

Гос.Вуцицу,Додик ти ради иза ледја...

ОДГОВОРИТЕ
Name

гинеколог

29.09.2014 19:51

У последње вријеме се осјети рад психолога са Бајом,постао је некако фин. Или то страх од губитка избора чини своје.Психолог би требао појачати рад са Жељком

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

29.09.2014 19:57

Слободане драго дијете још ниси заспао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кадар

29.09.2014 20:01

Добро су помогли Дјиласу па ће и додику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

29.09.2014 20:06

Ма какви. Њему не може помоћи психолог. Њему треба психијатар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

психолог

29.09.2014 20:19

Добро казе др. Васковицу не треба психолог вец психијатар и то са добрим искуством.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОГ

29.09.2014 20:48

Ја само знам да се Додик неце лако предати, улозити це све своје прљаве трикове да опет победи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјилас

29.09.2014 20:48

Ма послах будалама псîхолога,а њима треба конзилијум психијатара,на челу са Фројдом,да их поведе на једно краће путовање у Соколац,ради испирања,њихових црвених мозгова.Ужас,фуууј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

конте

29.09.2014 20:52

Поповаца је јос близа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик

29.09.2014 20:57

Дјилас ста прицас ти и такви ко ти иду у Соколац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

29.09.2014 21:22

Баш се нешто питам гдје ће нам завршити Лакташенко, у Фочи или у/на Сокоцу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тата

29.09.2014 22:21

Дјилас је од СНС-изгубио једном и то послије невиђене медијске хајке, коње гле чуда од када више није градоначелник о њему нема ни једног текста. А Вуциц је од Дјиласа изгубио три пута. Тако да ми није јасна логика да је неко губитник ко изгуби три пута, а шампион који добије једне изборе, Прије це бити да је срећа једном прешла и на другу страну сто је у демократији нормални и ок. Поготово ми нису јасни они који кажу да је неуспјешан цовјек који је водио кампање и савјетовао људе који су толико пута добили изборе. Чудна ми је ова СДС-овска дијалектика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

29.09.2014 23:42

Не могу њему помоћи сви психијатри овог свијета. Јесте да се примјети да није ноторна сељачина какав је био, да покушава да се контролише, али ипак се не може та врста сељаклука избити из њега ( да се разумијемо не мислим овде на поштене и вриједне сељаке, него на ове баје у мозак).

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

30.09.2014 05:16

Врх РС на целу са СНСД-ом највисе подсјеца на биро рада јер од ове предизборне кампање најцесце се цују прице о запослењу нацинализам је у другом плану а бројна интелктуала са приватнхи факултета цека запослење тако да их мало или нимало не интересује будуцност земље. Досло је дај ста дас и немојте се цудити ако постојеца власт добије изборе, они иду ка пропасти, а много је лаксе за такве добити присталице. Оно бар у насем народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васа

30.09.2014 09:21

Дзаба ти све сад, јер си све унистио и покрао, не могу ти помоци сви психолози овог свијета.

ОДГОВОРИТЕ