Miškovićevi i Đilasovi kadrovi vode Dodikovu kampanju; Dodik angažovao i psihologa

Branko Miljuš bio je direktor beogradskog “Pressa”, sve do dolaska Aleksandra Vučića na vlast. “Press” se tada ugasio, a saznalo se da su iza te novine stajali Miroslav Mišković i Dragan Đilas.

Republika Srpska 29.09.2014 | 21:45
Miškovićevi i Đilasovi kadrovi vode Dodikovu kampanju; Dodik angažovao i psihologa

Pokazalo se da je ta “uspješna” novina itekako neuspješna, jer se, bez tajkunskih para, nije mogla održati na tržištu.

Branko Miljuš novi posao pronašao je u IPSOS-u, a ta marketiška agencija ga je u martu ove godine poslala u Banjaluku da svojim umijećima pomogne Miloradu Dodiku, Željki Cvijanović i SNSD-u da ostvare izbornu pobjedu.

Preciznije, SNSD i Dodik su u martu ove godine angažovali IPSOS da im radi dio izborne kampanje. Nepoznato je odakle se plaćaju te usluge, a kako stvari stoje, stranački interesi izmiruju se iz budžeta RS.

Miljuš je trenutno kod Dodika, u kabinetu predsjednika RS, i zadužen je za odnose sa javnošću, mada se njegove ime ne nalazi na spisku Dodikovih zvaničnih savjetnika. Čini to umjesto Milana Trbojevića, koji je sa te pozicije imenovan na funkciju direktora Direkcije na RTRS.

Trbojević je u Javni servis dekretom delegiran zajedno sa Draškom Milinovićem, koji je postao generalni direktor te kuće. Prije toga, Milinović je bio šef kabineta Željke Cvijanović, gdje je došao sa pozicije šefa kabineta Milorada Dodika.

Milinović i Trbojević su na čelne pozicije u RTRS imenovani Dodikovim dekretom, upravo u vrijeme kada je i Miljuš prihajao u Banjaluku.

Tokom majskih poplava, Miljuš je je bio alfa i omega kampanje kojom se vlast prala od svake odgovornosti za kataklizmu.

Odlučivao je kada će ići pres konferencije i šta će se reći na njima. I, naravno, ko će to reći.

Miljuš je tako postao neformalni šef Režima za medije, a potpuno je pod svoju kontrolu stavio RTRS, koji je, nakon njegovog ukazanja, pod stopostotnom kontrolom SNSD-a.

Milinović je kanal preko kojeg dejstvuje Miljuš.

Miljuš je nedavno bio i u delegaciji Vlade RS, prilikom posjete Željke Cvijanović Hercegovini.   

Branko Miljuš je sin Brane Miljuša, koga je, svojevremeno, predložio bivši predsjednik Nikola Poplašen za mandatara Vlade RS.

Miljuš stariji neslavno je završio mandatarenje, jer ga je Dodik tada preko svojih medija bukvalno urnisao, a Poplašen je platio previsoku cijenu odbijanja da tadašnjeg (i sadašnjeg) šefa SNSD-a predloži za mandatara.

Visoki predstavnik Karlos Vestendorp smijenio je Poplašena sa pozicije predsjednika RS 5. marta 1999. godine. Milorad Dodik pozdravio je smjenu Poplašena riječima:

”Instituciju predsjednika RS ugrožavao je predsjednik Nikola Poplašen i trebalo je učiniti nešto da se ona zaštiti, a odluka Karlosa Vestendorpa bila je dobar potez da se to učini”.

Brane Miljuš tada je nestao iz Republike Srpske, u koju se petnaest godina kasnije vratio njegov sin, kao vodeći Dodikov PR agent. Pare i interesi su čudo!

Još je jedna stvar vrlo zanimljiva: Branko Miljuš u svojim autorskim tekstovima nije krio prezir prema pripadnicima Vojske Republike Srpske, karakterišući ih kao “papke i seljake”. Mora da su ga takvi stavovi preporučili Dodiku.

Nije nadomet znati kako su njegove ranije gazde, Mišković i Đilas, završili: Prvi je završio sa optužnicom pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal u Beogradu, a Đilas na političkoj deponiji, teško poražen i politički ponižen od Vučića i njegovog SNS-a.
Dalje zaključke izvlačite sami!

Dok analizirate, imajte na umu da je Dodik za kampanju angažovao i psihologa S. Stančić, iz Banjaluke. Psiholog stalno na putovanjima prati ili Dodika ili Cvijanovićevu, a da li im je potreban zbog njih ili naroda…?!

SlobodanVaskovicBlog

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

aco

29.09.2014 19:51

Gos.Vucicu,Dodik ti radi iza ledja...

ODGOVORITE
Name

ginekolog

29.09.2014 19:51

U poslednje vrijeme se osjeti rad psihologa sa Bajom,postao je nekako fin. Ili to strah od gubitka izbora čini svoje.Psiholog bi trebao pojačati rad sa Željkom

ODGOVORITE
Name

Miki

29.09.2014 19:57

Slobodane drago dijete još nisi zaspao?

ODGOVORITE
Name

Kadar

29.09.2014 20:01

Dobro su pomogli Djilasu pa će i dodiku.

ODGOVORITE
Name

Др

29.09.2014 20:06

Ма какви. Њему не може помоћи психолог. Њему треба психијатар!

ODGOVORITE
Name

psiholog

29.09.2014 20:19

Dobro kaze dr. Vaskovicu ne treba psiholog vec psihijatar i to sa dobrim iskustvom.

ODGOVORITE
Name

GOG

29.09.2014 20:48

Ja samo znam da se Dodik nece lako predati, uloziti ce sve svoje prljave trikove da opet pobedi.

ODGOVORITE
Name

Djilas

29.09.2014 20:48

Ma poslah budalama psîhologa,a njima treba konzilijum psihijatara,na čelu sa Frojdom,da ih povede na jedno kraće putovanje u Sokolac,radi ispiranja,njihovih crvenih mozgova.Užas,fuuuj.

ODGOVORITE
Name

konte

29.09.2014 20:52

Popovaca je jos bliza

ODGOVORITE
Name

Dodik

29.09.2014 20:57

Djilas sta pricas ti i takvi ko ti idu u Sokolac.

ODGOVORITE
Name

Dr

29.09.2014 21:22

Baš se nešto pitam gdje će nam završiti Laktašenko, u Foči ili u/na Sokocu?

ODGOVORITE
Name

Tata

29.09.2014 22:21

Djilas je od SNS-izgubio jednom i to poslije neviđene medijske hajke, konje gle čuda od kada više nije gradonačelnik o njemu nema ni jednog teksta. A Vucic je od Djilasa izgubio tri puta. Tako da mi nije jasna logika da je neko gubitnik ko izgubi tri puta, a šampion koji dobije jedne izbore, Prije ce biti da je sreća jednom prešla i na drugu stranu sto je u demokratiji normalni i ok. Pogotovo mi nisu jasni oni koji kažu da je neuspješan covjek koji je vodio kampanje i savjetovao ljude koji su toliko puta dobili izbore. Čudna mi je ova SDS-ovska dijalektika.

ODGOVORITE
Name

Mia

29.09.2014 23:42

Ne mogu njemu pomoći svi psihijatri ovog svijeta. Jeste da se primjeti da nije notorna seljačina kakav je bio, da pokušava da se kontroliše, ali ipak se ne može ta vrsta seljakluka izbiti iz njega ( da se razumijemo ne mislim ovde na poštene i vrijedne seljake, nego na ove baje u mozak).

ODGOVORITE
Name

borac rs

30.09.2014 05:16

Vrh RS na celu sa SNSD-om najvise podsjeca na biro rada jer od ove predizborne kampanje najcesce se cuju price o zaposlenju nacinalizam je u drugom planu a brojna intelktuala sa privatnhi fakulteta ceka zaposlenje tako da ih malo ili nimalo ne interesuje buducnost zemlje. Doslo je daj sta das i nemojte se cuditi ako postojeca vlast dobije izbore, oni idu ka propasti, a mnogo je lakse za takve dobiti pristalice. Ono bar u nasem narodu.

ODGOVORITE
Name

Vasa

30.09.2014 09:21

Dzaba ti sve sad, jer si sve unistio i pokrao, ne mogu ti pomoci svi psiholozi ovog svijeta.

ODGOVORITE