СП: Одбојкашице Србије стигле у Верону

Женска одбојкашка репрезентација Србије допутовала је у понедељак у Верону, где ће играти другу фазу Светског првенства.

Остали спортови 30.09.2014 | 08:30
СП: Одбојкашице Србије стигле у Верону

Играчице су по доласку истакле да су задовољне првом фазом такмичења.

"Све време смо подизале форму. Нисмо имале велике падове и осцилације, као што је био случај претходних година, тако да сам оптимиста пред другу фазу. Честитам девојкама, стварно се види борба увек. И против Бразила када смо били доле, борили смо се", рекла је Јована Бракочевић.

Србија је у Трсту прву фазу такмичења завршила са четири победе и једним поразом, и то од олимпијског победника Бразила. На шампионату у Италији су понедељак и уторак слободни дани, а у среду почиње друга фаза.

"Користиће нам два дана паузе, да се мало одморимо, да напунимо батерије, одржимо два добра тренинга и исправимо неке ствари које смо грешиле. И осталим екипама је исто као и нама и не треба се жалити и тражити длаку у јајету", додала је Јована.

Противник Србији у среду биће селекција Холандије.

"Можемо против Холандије, показали смо да можемо да играмо против јаких екипа. Неће нам бити лако, али неће ни Холандији", навела је Бракочевићева.

Средњи блокер Наташа Крсмановиц такође је задовољна првом фазом.

"Задовољна сам и победама и нашом игром. Са неким осцилацијама и падовима и неким глупостима које смо направили, успели смо да дођемо довде. Веона добро смо се борили. Имали смо добру хемију и атмосферу. Важно је да постоји хемија, јер ће игра доћи пре или касније, али атмосфера мора да постоји ако жели да се дође до борбе за медаље", рекла је Крсмановићева.

Србија ће после Холандије играти са Казахстаном, потом са САД и на крају са Русијом.

"Идемо даље, четири утакмице су пред нама, да видимо да одиграмо како треба и да одемо у Милано (у трећу фазу), што да не. Пријаће нам два дана одмора, да се одморимо и психички и физички и да се растеретимо два дана", изјавила је она.

Искусна репрезентантивка казала је да добро познаје следећег противника, али не и оног после.

"Холандија је стандардно добра екипа, годинама играју добру одбојку. Доста су компактни, а за Казахстан стварно не знам. Можда кад их будем видела, али не бих смела сад да кажем да знам неког њиховог играча. Надам се да смо бољи и од једних и од других и да неће бити великих проблема", закључила је Наташа.

Коментари / 0

Оставите коментар