Радоњић: Топ 16 у ЕЛ и титула у АБА!

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић верује да ће његов млади тим бити спреман да ове сезоне освоји трофеј Јадранске лиге и избори Топ 16 фазу Евролиге.

 

Кошарка 29.09.2014 | 22:30
Радоњић: Топ 16 у ЕЛ и титула у АБА!

"Уверен сам да ће ове сезоне тим бити спреман да освоји трофеј Јадранске лиге. Група у Евролиги је изузетно тешка, надам се да ће овај тим са свим предностима и манама које има, уз амбијент и подршку навијача која нас је красила прошле сезоне, направити подвиг и пласирати се у Топ 16 фазу. Ако не верујеш у чуда, она се неће ни десити", рекао је Радоњић.

Он је навео да ће црвено-бели у садашњем саставу почети сезону, без ангажовања појачања.

"Овај тим је млађи и јефтинији, али сигуран сам да ће уз напоран рад бити спреман када почне плеј-оф. Биће осцилација због младости екипе. Тим је другачијих карактеристика и другачије ће се понашати у односу на екипу од прошле сезоне", казао је Радоњић.

Црногорски стручњак истакао је да је током припрема екипа имала доста проблема због обавеза играча у репрезентацијима, али и повреда.

"Радили смо колико су нам дозвољавале околности и одиграли мали број припремних мечева, иако је идеја била да у овом периоду одиграмо против што квалитетнијих екипа. Мечеви на турниру у Турској били су изнад очекивања, с обзиром на све што се дешавало током припрема. Морамо да наставимо са добрим радом", закључио је Радоњић.

Додао је и да ће овом тиму бити потребно време за уигравање и да очекује да ће на старту Евролиге против турског Галатасараја показати максимум у том тренутку.

Радоњић је навео и да су Каплановић, Гудурић и Чворовић добро радили на припремама, а да ће клуб до почетка сезоне одлучити шта је најбоље за њих.

Звезда сезону почиње дуелом са Левским у петак, на старту АБА лиге, док ће у Евролиги кренути 16. октобра дуелом са Галатасарајем (Турска) у Комбанк Арени.

У групи су још Лаборал Куча (Шпанија), Нептунас Клаипеда (Литванија), Валенсија Баксет (Шпанија) и Олимпијакос Пиреј (Грчка).

Коментари / 0

Оставите коментар