Адвокат бира у среду

Селектор Србије Дик Адвокат саопштиће у среду списак играча за мечеве са Јерменијом и Албанијом у квалификацијама за Европско првенство 2016. године.

Фудбал 29.09.2014 | 22:15
Адвокат бира у среду

Меч са Јерменијом игра се 11. октобра у Јеревану, а дуел са Албанијом заказан је за 14. октобар на стадиону Партизана у Београду.

Адвокат није направио много изненађења на свом дебију са Француском, једино је вратио у тим Здравка Кузмановића, без иједног играча из Јелен Суперлиге.

Од играча који ће вероватно бити главне узданице против Јермена и Албанаца, тренутно су у сјајној форми фудбалери који играју у Премијер лиги – Бранислав Ивановић, Немања Матић, Александар Коларов и Душан Тадић (3 асистенције), те нападач Андерлехта Александар Митровић (осам голова у сезони).

Адвокат ће моћи да рачуна на стандардне Зорана Тошића из ЦСКА и Душка Тошића из Генчлербирлија, Милош Јојић и Адем Љајић су део сталне ротације Борусије Дортмунд и Роме, док је проблем лоша форма и слаба минутажа Лазара Марковића који се још увек привикава на Ливерпул и Енглеску.

На голу би требало да буде стандардни Владимир Стојковић који је у првом плану у израелском Макабију (примио три гола на четири меча за Макаби Хаифу), док су остали играчи у једнаком положају. Могао би да брине голгетерски пост Филипа Ђорђевића из Лација (без гола од марта), те ретки Душана Басте, Ненада Томовића, Радосава Петровића...

С обзиром да Адвокат није експериментисао против Француске, тешко да ће и на старту квалификација.

У оптицају би од играча који нису били у тиму могли да буду пре свих Данко Лазовић из Партизана и Мирослав Радовић из Легије.

Наравно, очекује се и повратак Невена Суботића који је опет стандардан у Борусији.

Селектор младе репрезентације Србије Радован Ћурчић такодје ће саопштити списак играча за дуеле са Шпанијом у баражу за ЕП 2015. године.

Ћурчић ће се новинарима обратити у петак, 3. октобра у подне у просторијама ФШ на београдским Теразијама.

Први меч игра се 10. октобра у Јагодини, а реванш је четири дана касније у Кадизу.

Коментари / 0

Оставите коментар