Сале: Да вратимо стари сјај српској кошарци!

Селектор српских кошаркаша Александар Ђорђевић рекао је да је морао добро да упозна све играче како би из њих извукао максимум.

Кошарка 29.09.2014 | 21:15
Сале: Да вратимо стари сјај српској кошарци!

Ђорђевић је недавно водио репрезентацију Србије до сребра на Светском првенству у Шпанији, на којем је у финалу поражена од Сједињених Држава са 129:92.

„Требало је упознати цео тим и сваког играча како бих могао свакоме да пронађем жицу, да би та жица свирала најлепшу музику. Веома је важно и стварање искрених и дубоких пријатељстава која се потврђују поготово када наступе тешки моменти, јер се тада окрећемо и ослањамо једни на друге“, рекао је Ђорђевић.

Легендарни кошаркаш је додао да је јасно дефинисање циља било важно, јер је посвећеност играча максимална када се зна за шта се боре.

„Моја највећа жеља је била да домаћој кошарци вратимо некадашњи сјај кроз, не само добру игру, већ и начин понашања на и ван терена, снажну вољу, међусобно поштовање, јак тимски дух, пристојност и позитивне вредности, јер једино на тај начин можемо да покажемо зашто је кошарка елитни спорт елитних људи“, истакао је Ђорђевић.

Селектор Србије учествоваће у новој УНИQА кампањи „Мисли срцем за своју срећу“ и тим поводом поручио да су за успех тима пресудни искреност, високи ниво професионалности и међуљудски односи испуњени искреним емоцијама.

„Важни су и заједништво и посвећеност заједничкој мисији, али и склањање личних интереса у страну, зарад заједничког циља и успеха. Терен никада не лаже. Зато никоме не признајем да је бољи од мене на терену док ми то не докаже, а онда пружим руку и честитам. Мој мото је одувек био: ’Вредно ради, остани скроман и окружи се људима којима верујеш’“, закључио је Ђорђевић.

Коментари / 0

Оставите коментар